Tvrtka Čistoća

Obilježavanje Svjetskog dana recikliranja

VIŠE IZ RUBRIKE

Podjela edukativnih letaka

Vrlo je važno da se otpad reciklira i da se što više smanji količina miješanog komunalnog otpada kako bi se povećala količina onog iskoristivog, poručuje Vlatko Ivka.

Povodom Svjetskog dana recikliranja koji se obilježava 18. ožujka, predstavnici tvrtke Čistoća danas su na tržnici organizirali akciju podjele informativno edukativnih letaka o odvajanju otpada.

-Naše sugrađane želimo podučiti kako pravilno reciklirati otpad. Vrlo nam je važno da se otpad reciklira i da se što više smanji količina miješanog komunalnog otpada kako bi se povećala količina iskoristivog otpada. Građane ćemo obučiti i pokazati im na primjerima gdje se i na koji način odvaja otpad.  

Osim toga, građani koji donesu pet plastičnih vrećica, u zamjenu će dobiti jednu platnenu višekratnu vrećicu za kupovinu s ciljem smanjenja korištenja plastičnih vrećica, poručio je tom prilikom direktor Čistoće, Vlatko Ivka.

Inače, obilježavanje Svjetskog dana recikliranja pokrenula je 2018. godine Svjetska zaklada za recikliranje, a za cilj ima educirati građane diljem svijeta o značaju recikliranja u očuvanju našeg okoliša i prirodnih resursa.