Prvi Karlovački

Obilježavanje Međunarodnog dana siromaštva sutra na Šetalištu dr. Franje Tuđmana

Autor: Sunčica Laić

16.10.2020

Karlovac

Kuhat ćemo kotlovinu, gulaš i grah, te pozivamo Karlovčane da nam se pridruže uz pridržavanje epidemioloških mjera, poručuje predsjednik Udruge Milosrđe-Centar za beskućnike Karlovac, Petar Banić.

U organizaciji Udruge Milosrđe-Centar za beskućnike Karlovac, sutra će se od 10 do 12 sati na Šetalištu dr. Franje Tuđmana obilježavati Međunarodni dan siromaštva.

-Udruga Milosrđe već sedmu godinu organizira Međunarodni dan siromaštva podjelom hrane za građane grada Karlovca. Mi kao udruga i naši volonteri s beskućnicima provodimo školovanje za pomoćne kuhare i druga zanimanja tako da sada možemo prezentirati naše korisnike koji su završili za pomoćne kuhare i koji će s nama volonterima i članovima udruge kuhati. Bit će tri menija, kotlovina, gulaš i grah, te pozivamo Karlovčane da nam se pridruže kako bi obilježili ovaj dan i zajednički konzumirali ono što ćemo pripremiti, poručuje predsjednik navedene udruge, Petar Banić.

Naglašava i kako je ovo prigoda da se na neki način oduže građanima od kojih dobivaju 365 dana u godini pomoć i približe im te ljude iz Centra za beskućnike.

Banić navodi i kako će pored članova Udruge Milosrđe i HVIDR-e Karlovac, u kuhanju i podjeli hrane sudjelovati i predstavnici Crvenog križa Duga Resa i Karlovac i neke javne osobe.

Ovim putem pozvao je građane da se odazovu i pridruže im se uz pridržavanje epidemioloških mjera.