Prvi Karlovački

Obilježavanje 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske u Karlovcu

Autor: Sunčica Laić

15.01.2022

Vijesti

Povodom obilježavanja 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, danas su kod središnjeg križa na groblju Jamadol predstavnici Ministarstva branitelja, Karlovačke županije, Grada Karlovca, PU karlovačke  i udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili vijence i zapalili svijeće, uz molitvu i blagoslov mons. Ferdinanda Vražića.

-To je vrlo značajan dan u hrvatskoj povijesti, od samih početaka stvaranja Republike Hrvatske, na čemu možemo zahvaliti svim našim braniteljima i građanima Hrvatske koji su na bilo koji način dali doprinos, jer samo priznanje RH u tim okolnostima nije bilo jednostavno i lako. Zahvala našem prvom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, zahvala i našoj diplomaciji koja je kontinuirano radila na tom procesu i ono što je obaveza nas danas je poštivati to što su svi oni napravili, a isto tako i razvijati i raditi na svim aktivnostima da naša država bude i bolja i kvalitetnija i da život u njoj bude ugodniji i bolji,  poručila je tom prilikom zamjenica gradonačelnika, Ivana Fočić.

Mons. Ferdinand Vražić između ostalog osvrnuo se na 90-e godine i prisjetio zanosa, idealizma, radosti, oduševljenja i jedinstva koji su tada vladali.

Petar Banić ispred DMCHB-a Damir Pintar kao organizatora također je ukazao na značaj ove obljetnice naglasivši kako su oni kao branitelji koji su stvarali hrvatsku državu itekako ponosni na to priznanje, te kako će i dalje raditi na dobrobit hrvatske države.