Prvi Karlovački

Obavijest iz Vodovoda i kanalizacije za stanovnike Jamadolske ulice

Autor: Branko Obradović

03.12.2019

Karlovac

Česti kvarovi na sustavu vodoopskrbe

Proteklih dana stanovnici dijela naselja Jamadol, a prvenstveno Jamadolske ulice nisu imali redovitu isporuku pitke vode, zbog kvarova na sustavu vodoopskrbe samog naselja. Razlog ovakvih kvarova je dotrajalost sustava, pretežno je građen 60-tih godina prošlog stoljeća, a jedan dio mreže obnovljen je 2004. godine, a pored toga i radovi na vodoopskrbnoj mreži šireg područja koji izazivaju hidrauličke udare. Posljedica tih udara su pucanja na sekundarnim dijelovima mreže. S navedenom problematikom upoznali smo predsjednika Vijeća Gradske četvrti Luščić- Jamadol te ćemo uskoro održati sastanak sa svim zainteresiranim stanarima.

Posljednje u nizu puknuća  dogodilo se danas u dva navrata. Sanacija je u tijeku, a normalizaciju vodoopskrbe očekujemo u popodnevnim satima.

U svim ovakvim slučajevima trudimo se reagirati u najkraćem mogućem roku kako bi prekid isporuke vode trajao što kraće. Zahvaljujemo korisnicima na dosadašnjem strpljenju i razumijevanju.

Starost mreže i količina puknuća i kvarova bili su temelj za projektiranje novog sustava vodoopskrbe za cijelo naselje. Obnova vodoopskrbne mreže te izgradnja sustava javne odvodnje realizirat će se kroz EU projekt Aglomeracija Karlovac-Duga Resa.