Postavljeno je 10 kabina, svaka s 2 svlačionice. Posebnost projekta je u tome što svaka svlačionica (plašt svlačionice) nosi obilježja područja Četiri rijeke.

Nove kupališne svlačionice područja Četiri rijeke

VIŠE IZ RUBRIKE

    Turistička zajednica područja Četiri rijeke u suradnji s Hrvatskom Turističkom Zajednicom (Fond za udružene turističke zajednice) ostvarila je odobrenu potporu za izradu i postavljanje kupališnih svlačionica na području Četiri rijeke u iznosu od 112.000,00 kn (ulaganje TZP Četiri rijeke - 30.000,00 kn), te je projekt realiziran početkom srpnja (rezultati natječaja objavljeni su 30. lipnja).

    Postavljeno je 10 kabina, svaka s 2 svlačionice. Posebnost projekta je u tome što svaka svlačionica (plašt svlačionice) nosi obilježja područja Četiri rijeke, koja je realizirana u suradnji sa Srednjom Školom Duga Resa - Grafičkim dizajnerima, pa tako imamo kulturne spomenike - Stari Grad Novigrad Na Dobri, Stari Grad Bosiljevo, prirodne ljepote - rijeku Mrežnicu kao već prepoznatu destinaciju, ali i mogućnost aktivnog odmora - rafting/kajaking, jahanje, quad izleti, kao dodatni promotivni materijal i sadržaj područja, a nakon već realizirane turističke brošure s kartom područja Četiri rijeke.

    Lokacije gdje su svlačionice postavljene su sljedeće: Keići (ulaz organiziranih rafting izleta na rijeci Mrežnici), Lipa (Dobra), Zeleni kut, Mrežnička Kuća - DP, Jungle Bar, Vesela livada, Kamp Slapić, Mali Caffe Bosiljevac, Kupalište kod Bosiljevca - Galerija Gaudeamus, TSC Korana - Velemerić.

    Lokacije, vizuali, ali i cjelokupni projekt odobren je od strane Vijeća i Skupštine TZP Četiri rijeke, te je jedan od ukupno 5 projekata koji su prijavljeni na natječaje prema HTZ-u, koji su svi ostvarili odgovarajuće potpore u značajnim iznosima.

    Iz TZP Četiri rijeke pozivaju čitatelje na naša kupališta na uživanje u blagodatima naših rijeka, ugostiteljske ponude, ali i ugodnije presvlačenje u "ležerniju" ljetnu odjeću u novim svlačionicama.