Grad Karlovac

Novouređeno dječje igralište u Ulici Izidora Kršnjavog

VIŠE IZ RUBRIKE

  Intenzivnije održavanje

  Uređenje i održavanje dječjih igrališta u gradu Karlovcu bila je tema konferencije za novinare održane u srijedu na novouređenom dječjem igralištu u Ulici Izidora Kršnjavog.

  Kako je rekao Dario Greb, službenik ovlašten za privremeno obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu, vrijednost radova iznosi 60.491 euro.

  Oni su obuhvaćali uklanjanje dotadašnjih sprava na igralištu, iskolčenja terena, pripreme podloge, ugradnju sprava i ostale aktivnosti.

  Također, uređuje se još jedno igralište i to u sklopu dječjeg vrtića na Baniji, a do sada su ugrađene sprave za jasličku dob. Kako je naveo Greb, predstoji druga faza uređenja, a projekt je ukupno vrijedan 89.935 eura.

  -Grad Karlovac na svom području ima registriranih, odnosno upisanih 49 dječjih igrališta koje redovito država i postupno ih obnavlja, a održavanje je u nadležnosti tvrtke Zelenilo. Kroz 2023. godinu utrošili smo 88.786 eura za uređenja igrališta, a za ovu godinu smo osigurali  187.429 eura za tu namjenu, istaknuo je Greb dodavši kako će s projektima uređenja dječjih igrališta nastaviti u skladu s raspoloživim sredstvima.

  Gradonačelnik Damir Mandić rekao je kako vjeruje da ovo igralište neće koristiti samo stanovnici ove ulice, nego i ostali s područja Rakovca.

  -Naš plan je posljednjih dvije, tri godine da s jedne strane krenemo u ulaganje u nova dječja igrališta jer dječjih igrališta nikad dovoljno. A drugo što isto  smatramo da je posebno važno i tu smo u 2023. godini napravili jedan napor više, to je da održavanje svih postojećih igrališta učinimo intenzivnijim, pogotovo jer je jedan dio dječjih igrališta rađen kroz program KAkvarta. Tvrtka Zelenilo u 2024. godini imat će poseban program za održavanje dječjih igrališta, tu prije svega mislim na sigurnost djece, odnosno ispravnost sprava i u konačnici da sva ta dječja igrališta budu očišćena, naglasio je Mandić.

  Mandić je podsjetio kako su u posljednje dvije godine napravljena četiri vanjska sportska igrališta, na Velikoj Jelsi, u Hrnetiću kod škole, na Gornjim Stativama, a pri kraju je uređenje sportskog igrališta u Cerovcu Vukmanićkom.

  -Nastojimo i u tom dijelu poboljšati kvalitetu života u našim mjesnim odborima, poručio je Mandić.