Prvi Karlovački

Novo vozilo hitne medicinske službe stiglo u Josipdol

Autor: Miloš Milovanović

15.11.2019

Županija

Vrijednost mu je 886 tisuća kuna, dok je u dodatno opremu uloženo preko 300 tisuća kuna

Ispostava Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije u Josipdolu danas je dobila novo vozilo za potrebe hitne medicinske službe. Inače, ova Ispostava Zavoda pokriva vrlo široko područje općina Saborsko, Josipdol, Plaški i Tounj.

Držimo kontinuitet obnove voznog parka Zavoda, svake godine jedno vozilo iz decentraliziranih sredstava Karlovačke županije. Ovo vozilo je vrijedno 886 tisuća kuna, od čega je 720 tisuća kuna iz decentraliziranih sredstava županije, a preostali dio su vlastita sredstva. Na taj način podižemo razinu zdravstvene usluge u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i omogućavamo bolju dostupnost  usluge na području hitne medicinske pomoći u Karlovačkoj županiji. Valja istaknuti i da je novo vozilo opremljeno dodatnom opremom u vrijednosti preko 300 tisuća kuna, a Zavod u ovom trenutku raspolaže s 12 vozila, rekao nam je ravnatelj Nikša Antica i dodao.

Vozila odgovaraju standardima koja propisuje Hrvatski zavod za hitnu medicinu, ali jednako tako i europskim standardima. Ono što valja naglasiti da uz opremu koju moramo imati, moramo imati i educirane kadrove. Stoga je posebno važno i to da dovršavamo projekt proširenja  Edukacijsko simulacijskog centra na Dubovcu gdje će se moći obavljati dodatne edukacije  liječnika, medicinskih sestra i tehničara, vozača, ali i svih ostalih te onih iz susjednih županija i cijele regije.

Sredstva za proširenje kapaciteta Edukacijsko simulacijskog centra  osiguralo je Ministarstvo zdravstva, a radovi na adaptaciji prostora na Dubovcu bi trebali biti završeni do kraja godine.

Primopredaji novog vozila za potrebe hitne medicinske službe u Josipdolu prisustvovali su ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu dr. Maja Grba Bujević, zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar, načelnik Josipdola Zlatko Mihaljević i saborski zastupnik Tomislav Lipošćak. (m.m.)