Karlovačka županija

Novo školsko kombi vozilo za OŠ Slava Raškaj Ozalj

VIŠE IZ RUBRIKE

Poboljšanje standarda

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar predala je ključeve novog školskog kombi vozila ravnateljici OŠ Slave Raškaj Ozalj Gordani Basar.

Novo vozilo, bit će od velike pomoći radi prijevoza učenika, a poboljšat će mobilnost i olakšati organizaciju različitih aktivnosti učenika.

Vrijednost školskog kombija je 39.500,00 eura s PDV-om.

Namijenjen je za prometno zahtjevno vivodinsko područje za prijevoz djece u PŠ Vivodina iz 6 lokacija: Dojutrovica, Stojavnice, Dvorište Vivodinsko, Belošići, Hodinci i Vrškovac.

Od Ozlja do najudaljenije Dojutrovice udaljenost je 17,5 kilometara, a od PŠ Vivodina do Dojutrovice je 6 kilometara.

Kako PŠ Vivodina ima status brdsko-planinske škole i otežane uvjete rada, još od 2006. godine je uveden školski kombi za prijevoz djece s vivodinskog područja.

Ravnateljica Gordana Basar:

"Hvala Karlovačkoj županiji na nabavci kombi vozila za prijevoz učenika u školu, ali i za sve aktivnosti na koje se učenici prevoze. Aktivnosti je mnogo, od radionica KaRaddar, raznih natjecanja i terenskih nastava. Također, kombi će služiti za prijevoz toplog obroka u područne škole."

Karlovačka županija kontinuirano ulaže u nadstandard škola.

-Jedan od prioriteta je ravnomjerni razvoj županije, a obzirom da OŠ Slave Raškaj Ozalj ima najviše područnih škola (Vivodina, Vrhovac, Podbrežja, Trg, Zorkovac i Erjavec), vozilo je potrebno za prijevoz učenika u školu i iz škole, na natjecanja, osiguranje prehrane ali i ostale aktivnosti učenika. Karlovačka županija osigurava sredstva za standard ovih šest područnih škola, kako bi naši žitelji sa svojom djecom ostali u svojem zavičaju. Ovo kombi vozilo, uz uređenje područnih škola, znači i poboljšanje standarda na ruralnom području. Veselimo se svim investicijama i novim projektima. Želim učenicima i nastavnicima sigurnu vožnju, istaknula je zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar.

Ulaganje u standard obrazovnih ustanova važno je i potrebno kako bi i djeca i nastavnici imali najbolje moguće uvjete za rad.

Gradonačelnica Grada Ozlja Lidija Bošnjak: "Hvala Karlovačkoj županiji na svemu što čini za ravnomjeran razvoj u cijeloj županiji, a posebice na našem ruralnom području. Novim kombijem će se osigurati poboljšani prijevoz učenika. Veselimo se novim zajedničkim projektima, među kojima je i projekt dogradnje s izgradnjom školske sportske dvorane, čiju realizaciju svi željno iščekujemo."

Primopredaji kombi vozila nazočili su pročelnica UO za školstvo Marija Šćulac, predsjednik Gradskog vijeća Grada Ozlja Stjepan Basar te predsjednica Školskog odbora Sandra Prebeg.