Tvrtka Radar

Novo izdanje „Filma za van“ na Starom gradu Dubovcu, najnoviji hitovi, ali i jedinstvena prezentacija hrvatskog nijemog filma iz 1929.

VIŠE IZ RUBRIKE

Film za van

Zbog najavljene kiše, film Garfield je na repertoaru u srijedu, 5.6.24. od 21.30; sve projekcije počinju u 21.30 u atriju Starog grada Dubovca

Hrvatski nijemi film "Birtija", nastao prošlog stoljeća u produkciji Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar, a kojeg je digitalno restaurirala Hrvatska kinoteka Hrvatskog državnog arhiva, ozvučio je bend LHD, sastavljen od većine članova nekadašnjih kultnih The Bambi Molestersa.

"Birtija" donosi priču o alkoholizmu i njegovim posljedicama na obitelj, zajednicu i pojedinca ovisnika. Iako je radnja smještena u dvadesete godine prošlog stoljeća, kad je film i nastao, donosi bezvremenski i još uvijek aktualan prikaz ovisnosti i njezina negativnog i razornog utjecaja.

LHD (nekadašnji Bambi Molestersi) su svojom originalnom glazbom premostili vremensku udaljenost od nastanka filma do današnjih dana i upotpunili dramaturgiju priče svojim specifičnim glazbenim autorskim potpisom.

Nakon Siska, Rijeke i Velog Lošinja, u Karlovcu će "Birtiju" Molestersi uživo pratiti sutra, 4. lipnja na Starom gradu Dubovcu. Nakon projekcije filma, Bambi Molestersi će nastaviti konceert.

Osim ovog nesvakidašnjeg audiovizualnog doživljaja, prvi dio "Filma za van" donosi i dva svjetska hita za sve generacije.

U srijedu, 5. lipnja, u atriju Starog grada prikazuje se animirani "Garfield", a 6. lipnja, istovremeno s premijerom u velikom dijelu svijeta i dan ranije od američke premijere, na programu su "Zločesti dečki: Sve ili ništa".

Sve projekcije počinju u 21.30 sati.

"Film za van" se nastavlja u drugoj polovici lipnja tijekom proslave rođendana Karlovca, a sve informacije i ulaznice dostupne su na www.kino.hr/filmzavan.