Prvi Karlovački

Novih sedam sanitetskih vozila za potrebe domova zdravlja stiže poslije blagdana Velike Gospe

Autor: Miloš Milovanović

22.07.2021

Županija

U dvije godine obnovili  smo više od 33 posto ukupnog voznog parka koji služi za sanitetski prijevoz pri domovima zdravlja, istaknula Hajsan Dolinar

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar i ravnateljice domova zdravlja s područja Karlovačke županije danas su potpisale ugovor s tvrtkom CIB Commerce iz Buzeta za nabavu novih sedam sanitetskih vozila.

Već drugu godinu za redom potpisujemo ugovore za nabavu sanitetskih vozila. Svih šest domova zdravlja zajedno ugovaraju 18 timova; šest i pol Dom zdravlja Karlovac, tri i pol Dom zdravlja Ogulin i po dva tima svaki od preostalih Domova. To je ukupno 36 vozila i isto toliko medicinskih tehničara i vozača. Vozila će služiti za prijevoz bolesnih, teško pokretnih i nepokretnih pacijenata iz kuće do zdravstvenih ustanova, iz jedne u drugu zdravstvenu ustanovu ili po nabavu i probu ortopedskih pomagala i slično. Iz decentraliziranih sredstava ove godine Karlovačka županija izdvaja 1,9 milijuna kuna, a ukupno 2 milijuna i 660 tisuća kuna za nabavku sedam vozila. Ako tome dodamo da smo prošle godine nabavili pet vozila to je ukupno 13, što znači da smo u dvije godine obnovili više od 33 posto ukupnog voznog parka koji služi za sanitetski prijevoz pri domovima zdravlja. U protekle, pak, četiri godine vozni park smo obnovili za više od 53 posto. Naravno da potreba uvijek ima, a i COVID kriza je dodatno opteretila domove zdravlje, konkretno u ovom slučaju i sanitetski prijevoz koji je bio iznimno opterećen, gotovo 24 sata dnevno, rekla je zamjenica županice.

Vjerujem da ste zadovoljni vozilima koje smo vam prošle godine isporučili. Ove godine imamo i malo iznenađenje i to u smislu da smo se na neki način nadali da ćemo dobiti ovaj ugovor. Tako smo unaprijed naručili vozila i ona su praktično skoro gotova te će biti isporučena poslije blagdana Velike Gospe, kazao je direktor tvrtke CIB Commerce iz Buzeta Milovan Medica.

Dva nova vozila dobit će karlovački Dom zdravlja, a ostali po jedno. Zahvaljujući se u ime svih, ravnateljica Doma zdravlja Karlovac Tatjana Šterk Tudić je rekla:

Prvenstveno zahvaljujem na pomoći našem osnivaču Karlovačkoj županiji. Sanitetski prijevoz u COVID vremenu je bio jako opterećen  i značajan za naše pacijente. Vozila svakodnevno prelaze veliku kilometražu i teritorijalno pokrivamo veliko područje pa će svaka pomoć posebice ovakva, uvelike unaprijediti kvalitetu našeg rada.