Tvrtka Inkasator ugostila kolege iz cijele Hrvatske

Novi Zakon o upravljanju i održavanju zgrada glavna je tema jesenskog Savjetovanja upravitelja RH

VIŠE IZ RUBRIKE

Okupilo se 140 sudionika

Zakon se priprema tri godine i prvi je takav u Hrvatskoj

Tvrtka Inkasator domaćin je jesenskog Savjetovanja upravitelja RH. Organizator ovog skupa je Udruga upravitelj, a očekuje se oko 140 sudionika kako je najavila direktorica Inkasatora Andreja Barberić.

-Očekuju nas vrlo interesantne teme kao što su Zakon o upravljanju državnim nekretninama, ali ono što je nama puno interesantnije je Zakon o upravljanju i održavanju stambenih zgradakoji će bit prvi takav u Hrvatskoj. Trenutno mi svi radimo po Zakonu o vlasništvu. Činjenica je da operativno zakonska regulativa ne prat trendove na tržištu kao ni potrebe suvlasnika i upravitelja, odnosno taj cjeloviti razvoj upravljanja kao djelatnosti u Republici hrvatskoj. Imat ćemo i bankarske teme i tehnički panel, rekla je Barberić.

Predsjednik Udruge upravitelj Joško Šupe istaknuo je da se spomenuti Zakon o upravljanju i održavanju zgrada priprema protekle tri godine, a u 25 godina prakse iskristalizirali su se određeni problemi koji su vezani uz postojeću zakonsku regulativu.

-To nastojimo ukomponirati u novi zakon i time poboljšati samu djelatnost, klijentima, odnosno vlasnicima zgrada, stanarima donijeti poboljšanja i kvalitetu održavanja. Svjesni smo tržišnih kretanja koja su praktički stambenu imovinu pretvorila u vrstu građanske štednje  i treba to sačuvati za buduće generacije, naglasio je Šupe.