Udruga Jak kao Jakov

Novi trogodišnji projekt „Kreativni rad kao socijalna potpora djeci liječenoj od malignih bolesti i njihovim obiteljima“

VIŠE IZ RUBRIKE

Briga o bolesnoj djeci

Partneri u ovom projektu su karlovačka podružnica Obiteljskog centra i Udruga Ljubav na djelu iz Zagreba

Nakon netom završenog projekta odobrenog od Ministarstva znanosti i obrazovanja -   Udruzi Jak kao Jakov,  Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike odobrilo je novi trogodišnji projekt.

-Zahvaljujući podršci Ministarstva od 25.000,00 € po godini provedbe, projekt pod nazivom „Kreativni rad kao socijalna potpora djeci liječenoj od malignih bolesti i njihovim obiteljima“ kroz tri godine provedbe biti će usmjeren štićenicima udruge kroz kreativni rad te ostalim zainteresiranim građanima za sudjelovanje u kreativnim i edukacijskim radionicama, rekla je za naš Radio voditeljica projekta Tanja Salaj.

Partneri u ovom projektu su karlovačka podružnica Obiteljskog centra i Udruga Ljubav na djelu iz Zagreba koja se također bavi humanitarnim radom usmjerenim ka bolesnoj djeci, dodaje Salaj i nastavlja.

-Planira se izraditi video materijale (5 edukativnih kreativnih filmova i kreativne pakete koji će sadržati materijale za izradu kreativnih uradaka), čime bismo unijeli kreativnost u često teške i duge dane oboljeloj djeci, kako onima na odjelu, tako i onima u kućnoj njezi. Svi zainteresirani za podizanje svijesti o ovoj problematici i željom za humanitarnim djelovanjem, moći će se pridružiti kreativnim radionicama u Karlovcu i Zagrebu koje će održavati predsjednica udruge Jak kao Jakov Ivančica Rubido, te edukativnim radionicama u Obiteljskom centru Karlovac pod stručnim vodstvom Ivana Delića, predstojnika Obiteljskog centra. Želja nam je podići svijest o poteškoćama s kojima se susreću djeca kojima zbog bolesti i liječenja trpe uobičajene životne aktivnosti, naročito socijalizacija, rekla je Salaj.

Dodajmo ovome da će Udruga Jak kao Jakov imati svoj štand i na Danima piva.