Prvi Karlovački

Novi trg i blagoslov biste pape sv. Ivana Pavla II. u Krašiću

Autor: Ivica Pilaković

13.05.2022

Vijesti

U srijedu 18. 05. 2022. u 18 sati, na točno 102. rođendan velikog prijatelja hrvatskog naroda u Marijinom mjesecu svibnju blagoslovit će se i otkriti bista velikom svecu. Svetac je to koji je Alojzija Stepinca 3. 10. 1998. u Mariji Bistrici proglasio Blaženim i koji je unatoč svojoj bolesti došao u Hrvatsku i darovao nam Blaženika, navodi se u medijskom priopćenju koje u ime Župe Krašić i mjesta čašćenja bl. A. Stepinca potpisuje vlč. Ivan Vučak, upravitelj Župe.

Izradu ovog spomenika pokrenula je Općina Krašić, a samu bistu izradio je akademski kipar Tomislav Kršnjavi. Svečanost otkrivanja spomenika i blagoslov biste imat će biskup Josip Mrzljak zajedno s biskupom Jurjem Jezerincem i biskupom Nikolom Kekićem!

Sve će započeti u crkvi molitvom svete krunice (svibanjska pobožnost) u 17:30. Od 18:00 sati slijedi blagoslov i otkrivanje biste Ivana Pavla II., vani na Trgu ispred crkve Presvetog Trojstva, a sve će završiti svetom misom u crkvi u čast sv. Ivanu Pavlu II. i bl. Alojziju Stepincu.

”Neka bude Bogu na slavu i ljudima na korist, a veliki sveci – sv. Ivan Pavao II. i sveti naš Alojzije Stepinac neka nas zagovaraju u Nebu pred Presvetim Trojstvom”, riječi su kojim ovo priopćenje završava velečasni Vučak.