Prvi Karlovački

Novi slučaj zaraze u županiji, ovog puta u Ogulinu

Autor: Miloš Milovanović

26.03.2020

Koronavirus

U Karlovačkoj županiji još jedna osoba je zaražena koronavirusom, tako da je trenutno 19 oboljelih.

Ukupno su testirane 102 osobe, a novo oboljela osoba je iz Ogulina. Devet pacijenta je hospitalizirano u OB Karlovac i oni se dobro osjećaju. Šestero ljudi je trenutno u strogoj samoizolaciji, četvero je otpušteno s bolničkog liječenja i moraju biti u strogoj  samoizolaciji dok se ne ponovi test, dok su tri osobe  u Zagrebu u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”. Iz samoizolacije je izašlo 250 osoba, većinom su bili pod administrativnim nadzorom i očekujemo još novih 12 testiranja tijekom današnjeg dana. Na jučerašnjim testiranjima svi su bili negativni, osim pacijentice iz Ogulina, rekao je na konferenciji za medije član Stožera civilne zaštite Karlovačke županije i ravnatelj OB Karlovac dr. Ervin Jančić.

Oboljela osoba iz Ogulina se za sada dobro osjeća, a ovisno o daljnjem razvoju kliničke slike tako će biti i zbrinuta. Pacijentica se nalazi u izolacijskom boksu Hitnog bolničkog prijema i bila je u kontaktu s 15-tak  djelatnika. Oni su sad pod  mjerama izvida, a po potrebi i mjerama izolacije, dodao je  dr. Jančić.

OB Ogulin je dobro pripremljena za prijam, prihvat i zbrinjavanje pacijenata koji su pod sumnjom na infekciju COVID-19, ustvrdio je dr. Jančić.

Inače, od ukupnog broja oboljelih u Karlovačkoj županiji, 17 ih je iz Karlovca, a dvoje iz Ogulina.

(m.m.)