Prvi Karlovački

Novi međunarodni uspjeh tvrtke Infinum koja ima karlovačke korijene

Autor: Branko Obradović

15.09.2020

Mozaik

Zagrebački Infinum, tvrtka karlovačkih korijena i tvrtka Porsche Digital pokrenuli u Hrvatskoj novu zajedničku tvrtku

Zagrebački Infinum, tvrtka karlovačkih korijena, i tvrtka Porsche Digital, podružnica njemačkog Porschea, u Hrvatskoj su pokrenuli novu zajedničku tvrtku, Porsche Digital Croatia. Cilj kompanije je dizajn i razvoj novog softvera s posebnim naglaskom na umjetnu inteligenciju i strojno učenje. Njihova zajednička tvrtka s radom kreće krajem rujna.

-Infinum i Porsche Digital skupa su osnovali firmu kojoj će biti cilj kroz naredne tri godine zaposliti oko sto visoko kvalificiranih stručnjaka. Ukupna investicija koja će se kroz ta nova zapošljavanja i ostale stvari ostvariti je oko deset milijuna eura. Zapošljavat ćemo visoko kvalificirane stručnjake iz područja razvoja software-a, umjetne inteligencije i ostalih vezanih struka. Ovo nam puno znači za razvoj cijele IT scene u Hrvatskoj, ali mislim da je veliki uspjeh za Infinum i nas osobno, kazao je Matej Špoler iz Infinuma.

Infinum je tvrtka koja ima 15 godina iskustva u kreiranju digitalnih proizvoda i usluga na velikim projektima. Trenutno imaju preko 250 zaposlenih, a klijente imaju po cijelom svijetu. Špoler je istaknuo da su u ovom projektu s tvrtkom Porsche Digital oni partneri ovog velikog brenda.

-Ovo je veliki uspjeh za Infinum, znači suradnja s jednim velikim brendom. To je još jedna potvrda Infinuma kao multinacionalne firme. Mi smo i do sada surađivali s velikim međunarodnim brendovima, a ovo je ipak jedan korak malo više gdje jednostavno mi nismo njihov dobavljač, nego skupa krećemo u neku priču, skupa krećemo raditi kompaniju koja će se baviti razvojem software-a za cijeli Porscheov eko sistem, rekao je Špoler.

Foto: Facebook Infinum