Uz objavu albuma, bend će održati promociju u Karlovcu 18.5. u Ziggy-u

Novi album 'Novo normalno' i novi singl 'Luda'

VIŠE IZ RUBRIKE

EoT

Kombinacija punkrocka, heavy metala, i pop-a

Nepokolebljiva trojka EoT nam predstavlja svoj treći studijski album naziva 'Novo normalno' u potpuno novom ruhu. Album predstavlja eksplozivnu kombinaciju punkrocka, heavy metala, i pop-a, stvarajući jedinstveni zvuk koji će oduševiti fanove, a i one koji će to tek postati. Članove EoT-a čine Maja Kolarić (bass/vokal), Boris Kolarić (gitara/vokal) i Goran Glavač (bubnjevi/vokal).

Na sedam pjesama je autor glazbe i teksta Boris Kolarić, na dvije Maja Kolarić, te za jednu glazbu potpisuje Vladimir Kolarić, a tekst Želimir Sajn. Na aranžmanu je bend radio zajedno, za miks i mastering je zaslužan Henrik Larsson iz Deadmanaudio studija u Stockholmu, dok je album 'Novo Normalno' napravljen po prvi puta u samostalnoj produkciji pod producentskom palicom basistice i vokalistice  Maje Kolarić (Hooligan Mauz Studio).

Sa deset snagom nabijenih pjesama, album istražuje duboke teme egzistencijalizma, ljubavi, tragedije i realnosti života, stvarajući savršenu simbiozu glazbenog izričaja sa sadržajnim i jakim pjesničkim izričajem. Ovo nije samo glazbeni album, već manifest za promjene i inspiracija za sve one koji se bore sa svakodnevicom, izražava osjećaj praznine i bespomoćnosti u surovom svijetu, ali istovremeno potiče na borbu protiv nje, slavi snagu i odlučnost u suočavanju s izazovima života.

Na albumu imaju dva gostovanja, suradnju sa reperom i producentom Fenksta, te Krešimirom Ćurićem, gitaristom i vokalom žestokih, i publici dobro poznatih Tight Grips-a. Zanimljivo je isto tako da je bend napravio svojevrsnu viziju pjesme 'U redu' za koju je glazbu napisao Borisov i Majin otac Vladimir Kolarić, a tekst napisao karlovački pjesnik Želimir Sajn.

EoT album 'Novo normalno' najavljuju singlom 'Luda' koja sirovim zvukom i žestokim tekstom izražava unutarnji nemir i sukob sa okolinom, potičući slušatelje da se bore za promjene, protiv nepravde i apatije. Ova moćna pjesma slavi odlučnost da se odupre negativnosti,  istražuje teme probuđene svijesti i suočavanja s realnošću, te ju na taj način i prati glazbeni videospot. U spotu ima više gostiju koji se ujedno bave nekom vrstom umjetnosti u pravom životu i ne posustaju u svojim ciljevima (Bruna Belić, Petar Kovačić, Petar Bijelić, Martin Brozović, Danijel Vrbos, Laura Erceg) te svojim prisustvom potenciraju poruku pjesme da za autentičan život "treba imat' muda".

Glazbu i tekst potpisuje Boris Kolarić, za aranžman je zaslužan EoT, mix i master Henrik Larsson (Deadmanaudio), pjesmu je producirala Maja Kolarić (Hooligan Mauz Studio). Za fotografiju je zalužan Demjan Rožman, a grafičku obradu Goran Glavač Goggy iz Goran Glavač Design-a. Spot je producirao Vjekoslav Palinić, a režirali su EoT i Vjekoslav Palinić.

Za artwork je zaslužna Doroshenko Alona, ukrajinska umjetnica, dok je vizualni identitet i grafičku obradu albuma dizajnirao Goran Glavač iz Goran Glavač Design-a.

Uz objavu albuma, bend će održati promociju u Karlovcu 18.5. (Ziggy), 22.6. u Zagrebu (Hardplace) uz predgrupu sugrađana, bend Tight Grips. Bend ne planira stati na dva datuma, te će nastaviti promociju i u drugim gradovima, što će biti naknadno objavljeno.