ARCA 2023.

Nove medalje za članove Udruge inovatora Karlovačke županije

VIŠE IZ RUBRIKE

Bravo!

Ovim lijepim uspjehom smo na neki način zaokružili ovu godinu u kojoj  navršavamo 30 godina rada Udruge, poručio predsjednik Kovač

Podjelom nagrada autorima najuspješnijih izloženih inovacija jučer je završila je 21. međunarodna izložba inovacija ARCA 2023.

Na izložbi koja se od 12. do 14. listopada održala u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, moglo se pogledati više od 200 inovacija i novih tehnologija koje su rezultat rada inovatora pojedinaca, istraživačkih timova iz privatnoga i javnoga sektora, akademske zajednice i znanstvenih ustanova te inovativnih  tvrtki iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Sjeverne Makedonije, Moldavije, Češke, Belgije, Njemačke, Turske, Kine, Irana, Poljske, Srbije, Slovenije itd.

U tako jakoj konkurenciji, po ocjeni stručnog Ocjenjivačkog suda izložene inovacije članova Udruge inovatora Karlovačke županije i ovaj su puta dokazale visoku razinu inovativnosti što je potvrđeno i s novim medaljama.

Brončanom  medaljom ARCA  u kategoriji mladih inovatora nagrađene su inovacije:

-Lebdeća govornica čiji su autori učenici Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac Lukas Jakovčić, Daria Bogović, Lucija Mandić s mentorom Kristijanom Pavkovićem

-Stroj za čišćenje lješnjaka, autor student Veleučilišta u Karlovcu Dominik Hasanović s mentorom Nikolom Šimunićem

Zlatnom medaljom ARCA nagrađene su inovacije:

-EduGarden inovacija grupe autora iz Smart Garden Systems j.d.o.o. iz Karlovca

-Multifunkcionalna platforma nove generacije pištolja sa zapetom udarnom iglom, autora Dubravka Jagunića iz HS Produkta d.o.o.

-30 KW parna turbina za pogon pumpe Demi vode - TTK ATRS 30, autora Damira Rogoza, Vedrana Polovića, Denisa Lončarića i Bojana Lackovića iz Tvornice turbina d.o.o.

-Ovim lijepim uspjehom smo na neki način zaokružili ovu godinu u kojoj  navršavamo 30 godina rada Udruge. Čestitamo našim vrijednim autorima i pozivamo sve ostale zainteresirane, posebno mlade inovatore i kreativce da se uključe u naše aktivnosti, poručio  je predsjednik Udruge inovatora Karlovačke županije Željko Kovač.