Prvi Karlovački

Nova web stranica Područne turističke zajednice “Četiri rijeke”

09.03.2020

Politika

GrinFest će se održati tijekom lipnja, a iako je do početka nešto više od tri mjeseca, cjelokupan program je već definiran

Nova web stranica Turističke zajednice područja Četiri rijeke iz Duge Rese od prošlog tjedna je aktivna pa iako se neke komponente još dorađuju, većina potrebnih informacija je već tamo, rekao je između ostalog na današnjem predstavljanju direktor TZ Ivan Puškarić.

Razlika ove stranice, od prošle, odnosno stranice TZ Duge Rese koja je i službeno raspuštena krajem 2018. je ta što je ova jednostavnija za korištenje s puno više informacija. Kako se još uvijek dorađuje, koristim priliku i pozivam sve turističke djelatnike i sve koji se bave turizmom na području koje pokriva TZ „Četiri rijeke“, s područja Duge Rese i susjednih općina Netretić, Bosiljevo, Barilović i Generalski Stol, da nas kontaktiraju i dostave tražene podatke kako bismo promovirali njihovu ponudu i aktivnosti koje pružaju kao destinacija.

Modernijim pristupom, naglašava Puškarić, nastojali smo potaknuti pružatelje usluga da sami osmisle svoje mrežne stranice i vode veću brigo o ažuriranju vlastitih stranica. Isto tako, na našoj novoj mrežnoj stranici svi korisnici će pored smještajne, gastro i pregleda manifestacija imati točan uvid u vrijeme događanja određenih sadržaja, dopunjen satom koji odbrojava vrijeme do narednog događaja. Trenutno su svi sadržaji na hrvatskom jeziku, a u skoro vrijeme kad se završi faza prevođenja bit će na engleskom i njemačkom jeziku. Domena je tzp4rijeke.hr

Puškarić je danas predstavio glavni i projekt TZ područja „4 rijeke“ manifestaciju GrinFest, koji će se održati tijekom lipnja. Iako je do početka nešto više od tri mjeseca, cjelokupan program je već definiran, a što posjetitelje po četvrti put očekuje početkom ljeta u dugoreškom Amfiteatru, Puškarić je izdvojio.

Programski GrinFest će se održati od 19. do 28. lipnja. Sadržavat će brojne koncerte popularnih glazbenika, stand up nastupe, popularnu Grin Run utrku za male i velike, za sladokusce osigurane su četiri kućice koje će nuditi specijalitete domaće kuhinje – Grin Gastro, zatim pub kviz, defile motorista, a za sve ljubitelja nogometa u Amfiteatru je osigurano mjesto sa velikim video zidom za direkta praćenja nogometnih utakmica Europskog prvenstva. Pored domaćih glazbenih snaga, Puškarić je izdvojio koncert popularnog Vojka V, a za nostalgičare i one željne sentiša i rock svirke, najavio je koncert popularnog dueta iz 80- tih, „Neki to vole vruće“.

Organizatori se nadaju da će ovakav sadržaj i ove godine privući veliki broj posjetitelja i turista koji pored odabira vrhunskih glazbenika i odličnih koncerata prije svega uživaju u ugodnom ambijentu, na otvorenom uz samu obalu Mrežnice. Naravno, ni ove godine neće izostati ponuda domaće harne sa lokalnih OPG-a, zaključuje Pušakrić i dodaje da je u planu još puno različitih i zabavnih sadržaja koje će otkriti kad za to dođe vrijeme.

Cjelokupnu manifestaciju GrinFest financijski prati Grad Duga Resa, a ove godine iz gradske blagajne osiguran je iznos od 280 tisuća kuna.(rb)

Foto:r.b.