Prvi Karlovački

Nova pjesma Gabriela Jankovića: “Why?” je nešto malo drugačije od mene i osobno mi puno znači

Autor: Danijela Matešić

02.10.2020

Glazba

Karlovački glazbenik Gabriel Janković objavio je novu pjesmu naziva Why?. Glazbu i tekst pjesme napisao je on sam te je to drugi po redu singl ovog mladog karlovačkog glazbenika u usponu.

Jako sam sretan jer je ova pjesma nešto malo drugačije od mene i osobno mi puno znači. Ovaj put sam odlučio zadržati za sebe tok inspiracije pa prepuštam svima vama da si ovo interpretirate na svoj način, jer glazba je zato i posebna, kod svakoga od nas pobuđuje nešto drugačije, napisao je Gabriel na svom Facebook profilu.

Cjelokupni angažman na pjesmi je dugotrajan, od teksta, glazbe pa sve do planova i izvedbe samog spota. Sve to, kaže Gabriel, ne bi bilo moguće bez suradnika koji znaju i žele želje pretočiti u djela.

-Prije svega hvala puno mojim prijateljima koje stalno tlačim sa svojim glazbenim pothvatima, bez njih neke stvari ne bi ni postojale u pjesmama. Ti ljudi su mi dodatna inspiracija i hvala im za to! Posebna zahvala cijeloj ekipi Izvan fokusa koja mi neprestano omogućuje puno toga od same produkcije pjesme do snimanja spotova. Hvala Marku Turkalju koji je ovaj put sudjelovao i u aranžmanima, a zaslužan je za mix i master. Piano i synthove snimio je virtuoz Damjan Deurić, a ostatak instrumentala djelo je moje malenkosti. Za ideju, snimanje i montažu spota zaslužan je Pavle Kocanjer koji uvijek smisli nešto što prelazi svake granice kreativnosti i koji mi je i predstavio cijeli koncept zamišljenog spota. Radi se o tzv. duploj eskpoziciji što se meni na prvu svidjelo i odmah sam prihvatio. Tu je i Kristijan Protulipac koji je pomagao oko ideje i realizacije spota.

Gabriel kao najvećeg, ali i najboljeg kritičara navodi svog oca Antu, prvog pjevača legendarnih Divljih jagoda.

Kad sam krenuo svojim glazbenim putem bio je vrlo ponosan na mene; on je moj najveći, ali i najbolji kritičar. Važno je imati takvu osobu pored sebe, koja će biti iskrena, ali i puna podrške kada je to potrebno.

Kao i mnogim glazbenicima i njemu je cjelokupna situacija poremetila planove što se tiče novih angažmana i objave pjesama. Pjesmu “Why?” htio je objaviti još u proljeće, ali se dogodila cijela novonastala situacija. Preko ljeta, kako kaže, nije imalo smisla objaviti ovakav tip pjesme jer nije imala ljetni “vibe” te puno bolje pristaje uz ovo kišno, jesenje vrijeme.

Foto: YouTube screenshot