Prvi Karlovački

Nova mjera Stožera: Od petka noćni klubovi i kafići mogu raditi do ponoći

Autor: Branko Obradović

13.08.2020

Koronavirus

Capak: Sutra na stagu stupa mjera ograničenja rada klubova i kafića do ponoći

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak komentirao je za Novu TV rekordan dnevni porast novooboljelih u Hrvatskoj. Otkrio je i da od sutra na snagu stupa mjera ograničenja rada klubova i kafića do ponoći.  Tako će ugostiteljski obrti raditi samo do ponoći.

Jučer smo objavili da epidemiološka služba sa sanitarnom inpsekcijom ima mogućnost privremeno zatvoriti klub, a danas je Stožer donio odluku koja će na snagu stupiti sutra i vrijediti idućih 10 dana o ograničenju radnog vremena noćnih klubova, barova, caffea, objasnio je Capak i dodao da klubovi neće moći raditi nakon ponoći.

Moram istaknuti vezanih nekoliko činjenica o ovih 180 novozaraženih. To je još mlađa dobna skupina nego jučer, u prosjeku 31 godina. Većina njih se može povezati s okupljanjima na Jadranskoj obali, kazao je Capak. Dodao je da će nadležne inspekcije nastavljati kontrolirati rad ugostiteljskih obrta.

Što se tiče Slovenije, ne idemo na crvenu listu. Razgovarali smo danas s odgovornima za epidemiološku situaciju u Sloveniji, otkrio je Krunoslav Capak za NOVU TV.