Prvi Karlovački

Nova igrala na dječjem igralištu u Senjskoj ulici

Autor: Branko Obradović

12.11.2019

Karlovac

U sklopu projekta KAkvart uređena igrališta u Gradskoj četvrti Grabrik

Dječje igralište u Senjskoj ulici zasjalo je novim sjajem. Vijeće Gradske četvrti Grabrik realiziralo je projekt “Vremeplovka” koji su prijavili na ovogodišnji natječaj KAkvart.

Prema riječima zamjenika predsjednika Vijeća Gradske četvrti Grabrik Frane Kaleba cilj im je bio oživjeti postojeće dječje igralište sa novim vrstama igrala.

-Sam naziv projekta “Vremeplovka” vuče nas u prošlost, u ranija vremena odnosno u djetinjstvo sadašnjih baka i djedova. Angažiranjem za to ovlaštenog stručnjaka za izradu glavnog projekta, zamislili smo da uvedemo igrala sa više sudionika u igri, kao što su to “školica” i “twister”, ploča za pisanje i slično. Na ovaj način glavna namjera nam je bila odvući djecu od malih ekrana i kompjutera i da njihov boravak na otvorenom bude što zanimljiviji i bolji, istaknuo je Kaleb.

Kroz natječaj KAkvart projekt je podržan u iznosu od 32.573,00 kuna. Osim postavljenih novih igrala, postavljene su i dvije klupe. Zadovoljan projektom je i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Grabrik Alen Katić.

-Radovi su izvršeni tijekom ljeta i djeca već uživaju  na igralištu. Ovom prilikom želim se  zahvaliti bivšem sazivu Vijeća Gradske četvrti koji su pripremali dokumentaciju i koji su projekt prijavili na natječaj, kazao je Katić i dodao kako im je namjera i dalje postavljati nova igrala na dječja igrališta.

-Osim toga, u planu za sljedeću godinu imamo izgradnju jednog odmorišta za naše sugrađane koje bi bilo pored ulice Kneza Branimira, najavio je Katić.

Igralište je obišao i predsjednik Gradskog vijeća Grada Karlovca Matija Furač.

-Najveća vrijednost natječaja KAkvart je što ideje i projekti dolaze do samih građana putem Vijeća Gradskih četvrti i Mjesnih odbora. Grad je to prepoznato, a zahvaljujem i partneru Heineken Hrvatska na podršci. Nadam se da će djeca na ovom igralištu provoditi puno vremena i dobro se zabavljati., rekao je Furač. (b.o.)

Autor: Branko Obradović