Nogometni klub "Lokomotiva" iz Zagreba prenijet će svoja iskustva na školu nogometa karlovačkog kluba

Nogometni klubovi "Karlovac 1919" i "Lokomotiva" potpisali ugovor o suradnji

VIŠE IZ RUBRIKE

  U prostorijama Nogometnog kluba "Karlovac 1919" održana je konferencija za novinare, a tom prilikom potpisan je ugovor o suradnji s Nogometnim klubom "Lokomotiva". Ugovor su potpisali predsjednik karlovačkog kluba Josip Ribar i voditelj škole nogometa "Lokomotive" Jurica Čabraja. Potpisivanju se prisustvovao i tehnički direktor "Lokomotive" Igor Cvetković.

  -Želja nam je da klub gradimo na stabilnim temeljima, kako financijski, tako stručno i kadrovski. Seniorsku momčad trebamo ekipirati, a od mlađih generacija trebamo prije svega stvoriti vrijedne i dobre ljude. Bez obzira na napise pojedinih medija da je klub doživio dno dna, klub ide naprijed. Ne nije moguće da se preispituje klub, koji će iduće godine proslaviti stoti rođendan, jer klub čine ljudi, a ljudi rade i dobro i loše. U tijeku je nabava opreme Givove i daljnja suradnja s tim talijanskim proizvođačem, rekao je predsjednik Nogometnog kluba "Karlovac 1919" Josip Ribar.

  Givova je ponudila klubu odlične uvjete, a dijelom će biti i sponzor kluba. Predsjednik Ribar istaknuo je da u klubu djeluje sedam trenera.

  -Klub ima sedam trenera, a u trenažnom procesu je 250 djece plus dvadeset igrača seniorske momčadi. Klub je financijski stabilan i sve svoje obveze u potpunosti podmiruje. Pozivam sve koji mogu dati doprinos obilježavanju stote obljetnice kluba da se uključe, istaknuo je predsjednik Josip Ribar.

  Voditelj škole nogometa "Lokomotive" Jurica Čabraja kazao je da su pregovori s "Karlovcem 1919" trajali mjesec i pol te da je dogovorena jako dobra suradnja.

  -Mi želimo svoja iskustva prenijeti na školu nogometa Nogometnog kluba "Karlovac 1919". Ovaj klub smo prepoznali kao sredinu u kojoj bi se mogao napraviti iskorak. Mi smo se dokazali u radu s mlađi uzrastima, naši juniori i pioniri prvi su u Hrvatskoj nogometnoj ligi. Sve više naših mladih igrača iz škole nogometa participira u našem timu, a za neke postoji interes poznatih europskih klubova, rekao je Čabraja.

  Zagrebački klub vodit će brigu o obrazovanju trenera "Karlovca 1919", a već u veljači dva mlada karlovačka trenera ići će u "Lokomotivin" kamp u Rovinju. Najbolji mladi igrači iz karlovačkog kluba igrat će za "Lokomotivu" na domaćim i međunarodnim turnirima. Ispred Grada Karlovca potpisivanju ugovora prisustvovao je predsjednik Gradskog vijeća Matija Furač.