Prvi Karlovački

Nogometni klub “Karlovac 1919” predstavio pojačanja za novu sezonu

10.08.2019

Sport

U klub je došlo devet igrača, koji će biti značajna pojačanja u borbi za ulazak u viši rang

Nogometni klub “Karlovca 1919” predstavio je danas u klupskim prostorijama na Stadionu “Branko Čavlović Čavlek” igrače, koji su u ljetnom prijelaznom roku pristupili klubu. U klub je došlo devet igrača, a to su vratar Ivan Jurić Bare iz “Zeline”, Daniel Marinić iz slovenskog kluba “Ankaran Hrvatini”, Luka Vinski iz “Zagreba”, Toni Kurečki iz “Vinogradara”, Vito Lapić iz “Duge Rese 1929”, Nikola Šprajcer iz “Istre 1961” iz Pule, Boris Veselić i Borna Strgar iz “Ogulina” te Dominik Pahanić iz “Draganića”. Trener Matija Štefančić istaknuo je da se radi o kvalitetnim igračima, koji su pojačanje za klub.

-Ovi svi igrači, koji su došli, kvalitetni su i sigurno će pojačati naš kadar. Međutim, u ovom trenutku imamo dosta ozlijeđenih igrača i sretni smo da još ne počinje prvenstvo, jer bi dosta igrača nedostajalo. Ja se nadam da će se u roku dva tjedna do mjesec dana ozlijeđeni igrači oporaviti i da ćemo imati kompletan kadar s kojim možemo biti u vrhu. Ozbiljan konkurent bit će nam “Trešnjevka” iz Zagreba, čije pripremne utakmice pratimo. Ždrijeb je htio da se već u prvom kolu sastanemo u Karlovcu. Bit će to pravi derbi, kazao je trener Matija Štefančić.

Predsjednik kluba Josip Ribar vjeruje da sada “Karlovac 1919” ima kadar, koji može ući u trećeligaški rang.

-Uskoro će biti godinu dana, kako je novi Upravni odbor preuzeo klub. Bilo je malo teško u početku, svi smo se privikavali na nešto novo. Mislim da je sada sve u redu. Ekipa je takva da bi trebala zadovoljiti naše ambicije, a cilj je prvo ili drugo mjesto u Četvrtoj nogometnoj ligi Središte i plasman u viši rang. Skupština kluba bit će održana početkom rujna, moramo još malo ekipirati Upravni odbor. Moram zahvaliti Gradu Karlovcu i Karlovačkoj sportskoj zajednici što nas prate i mislim da za dvije, tri godine možemo biti drugoligaši, što bi i odgovaralo našem klubu, rekao je predsjednik Ribar. (b.o.)

Foto: b.o.