Pripreme će trajati šest tjedana, a bit će odigrano i niz pripremnih utakmica

Nogometaši "Karlovca 1919" počeli s pripremama za proljetni dio prvenstva

VIŠE IZ RUBRIKE

    Nogometaši "Karlovca 1919" počeli su danas s pripremama za drugi dio prvenstva u Četvrtoj nogometnoj ligi Središte Zagreb. Igrače je u klupskim prostorijama na Stadionu "Branko Čavlović Čavlek" dočekao predsjednik Josip Ribar, koji im je poželio uspješan proljetni dio prvenstva i prenio pozdrave župana Damira Jelića i gradonačelnika Damir Mandića. Trener Matija Štefančić napravio je prozivku igrača na koju je došlo dvanaest nogometaša.

    -Imamo šest tjedana za pripreme i moramo to dobro iskoristiti i spremni dočekati početak prvenstva, a odmah nas očekuje u Zagrebu derbi s "Trešnjevkom". Do 6. veljače pripreme će se odrađivati u Karlovcu, od 7. do. 9. veljače u Selcu, a zatim do početka prvenstva ponovno na karlovačkom stadionu, kazao je Štefančić.

    Iako je momčad dobro odigrala jesenski dio prvenstva dovedena su i neka pojačanja, kako bi se dobilo na širini igračkog kadra.

    -Došli su Vito Vratarić iz "Ilovca" i Kristijan Sušilović iz "Vojnića 95", a u pregovorima smo s Patrikom Poljakom iz "Ogulina". Zadržali smo sve igrače, koji su igrali u jesenskom dijelu prvenstva. Dva kluba ulaze u trećeligaški rang, mi smo prvi i ne smijemo propusti priliku, rekao je Matija Štefančić.

    Nakon prozivke, odrađen je i prvi trening na igralištu s umjetnom travom. U pripremnom razdoblju dogovoreno je niz pripremnih utakmica. Karlovčani će tako igrati protiv "Mladosti" iz Petrinje, "Bele krajine" iz Črnomlja, "Crikvenice", "Ponikvi" iz Zagreba i "Kurilovca". Proljetni dio prvenstva počinje 7. ožujka, a "Karlovac 1919" u šesnaestom kolu gostuje u Zagrebu kod "Trešnjevke". (b.o.)