Noć muzeja u Draganiću je otvorena od 19 do 22 i 30 sati.

Noć muzeja i u Osnovnoj školi Draganići

VIŠE IZ RUBRIKE

    Pregršt zanimljivosti povodom najpoznatije kulturne manifestacije Noć muzeja, priprema se i u Osnovnoj školi Draganići.

    - Posjetitelji će moći pogledati spomenice Pučke škole u Draganiću od 1889. do 1946. godine, školske propise iz 1955. godine i građevinski dnevnik Osnovne škole Draganići. Također, bit će izložena i stara katedra s drvenom pernicom i starom pločicom po kojoj su nekada djeca pisala. Bit će izloženi didaktički materijali koji su se nekada koristili u školstvu,  dvije replike zavjetnih slika iz crkve svetog Jurja iz 1929. godine koje su danas pohranjene u Etnografskom muzeju u Zagrebu. Osim te izložbe, mogu se pogledati i  sve lutke koje je koristile naša dramska skupina, poput, Šume Striborov, Bajke o ribaru i ribici, Čuvaj lijo rep i slično, za Prvi karlovački istaknula je predsjednica Udruge Zraka, Kristina Vrbanek.

    Uz program u školi Draganići, svoju će baštinu prezentirati i Dobrovoljno vatrogasno društvo „Draganić“.

    -U goste nam dolaze članovi DVD Draganići koji će izložiti svoju staru opremu, fotografije, zastave i spomenicu iz 1934. godine kada je Vatrogasni dom građen.

    Raznim projektima Osnovna škola Draganići i Udruga Zraka nastoje kulturnim projektima stvoriti središte lutkarstva u Karlovačkoj županiji. (ma)