Petak, 27. siječnja:

Noć muzeja i u Aquatici

VIŠE IZ RUBRIKE

''muzej riba''

Muzeji diljem zemlje otvaraju svoja vrata

Kao i svake godine otkad postoji AQUATIKA – slatkovodni akvarij Karlovac sudjeluje u obilježavanju Noći muzeja.

Ovog petka kad se vrata muzeja svim posjetiteljima u zemlji otvaraju za besplatna razgledavanja, to će biti moguće i u Aquatici.

Uobičajeno radno vrijeme uz naplatu ulaska je od 9 do 17 sati, a program za 18. Noć muzeja pod nazivom ''MUZEJI SU VAŽNI'' je besplatan, počinje od 17 sati i traje do 23 sata.

I dalje je postavljena izložba „Svim na Zemlji mir, veselje“, a u suvenirnici će se moći nabaviti suveniri po promotivnim cijenama.

Isto tako, podsjećaju i virtualne sadržaje:

1) virtualna šetnja kroz jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj - klikni na poveznicu

2) video "Pogled iza scene akvarija" - pogledaj video

3) live stream najvećeg akvarija s najatraktivnijim primjercima riba - akvarij uživo

4) audio vodič kroz slatkovodni svijet - poslušaj ovdje

5) Nagradni natječaj na Facebook profilu Aquatike - uključi se u igru

''Zaronite s nama ispod površine i istražite bogati slatkovodni svijet flore i faune naših rijeka i jezera, koji čeka na vas'', poručuju iz Akvarija i pozivaju da ih posjetite i ovog petka.

Klikni za ostatak članka

Aquatika daje svoj doprinos u očuvanju prirodnih bogatstava Republike Hrvatske te na kreativan i edukativan način predstavlja važnost očuvanja života koji se skriva ispod površina naših rijeka. Projekt je prepoznala i struka kroz nagrade, ali i članstvo u UNESCO Svjetskoj mreži muzeja vode, čiji je Aquatika prvi hrvatski član.

Uz pomoć Aquatike grad Karlovac vraćen je na turističku kartu Hrvatske, a uspješnost projekta može se promatrati i kroz ocjenu lokalne zajednice da je Aquatika jedan od najznačajnijih turističkih projekata grada Karlovca u posljednjih nekoliko godina.