Glazbena škola

"Noć glazbe" - Bachove kompozicije izvodit će i pijanist Lovro Pogorelić

VIŠE IZ RUBRIKE

Rođendan Johana Sebastiana Bacha

Na koncertima će nastupiti više od stotinu izvođača, bit će izvedeno preko 90 originalnih kompozicija, ali i mnoge obrade

Glazbena škola Karlovac već desetu godinu zaredom provodi projekt pod nazivom Noć glazbe, kojom slavi i dočekuje rođendan skladatelja Johana Sebastiana Bacha, 21. ožujka.

Projekt je nastao u cilju edukacije publike u području klasične glazbe, veće vidljivosti i važnosti umjetničkog obrazovanja u kulturnim i kreativnim industrijama.

Tako se i ove godine, u četvrtak, 21. ožujka. u Glazbenoj školi Karlovac održava nekoliko koncerta u nizu. Koncerti se održavaju u tri koncertne dvorane glazbene škole na dvije lokacije.  Na planiranim koncertima ukupno će nastupiti više od stotinu izvođača te će biti izvedeno preko devedeset originalnih kompozicija Johanna Sebastiana Bacha, ali i mnoge obrade njegovih skladbi.

Na koncertima uz učenike i nastavnike karlovačke glazbene škole nastupit će mladi umjetnici Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba,  Glazbene škole „Jan Vlašimsky“ iz Virovitice, Umjetničke škole Matka Brajše Rašana iz Labina, Glazbene škole iz Varaždina, Glazbene škole „ Ferdo Livadić“ iz Samobora, Glazbene škole Zlatka Grgoševića iz Sesveta, Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeke i Glazbene škole Josipa Hatzea iz Splita.

Koncerti počinju u 15.30 u novoj koncertnoj dvorani na Zrinskom trgu.

Na završnom koncertu u 20.30 sati uz nastavnike i učenike nastupit će poznati pijanist i profeosr na Muzičkoj akademiji Lovro Pogorelić. Bit će to sjajna prilika da karlovačka publika čuje novi koncertni klavir.

Za vrijeme održavanja koncerata, zgrade Glazbene škole bit će prigodno osvijetljene, a od 9 sati ujutro s balkona će svirati Bachova glazba.

Pokrovitelj projekta je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a prema Javnim pozivima je financiran sredstvima Karlovačke županije i Grada Karlovca. Ulaz na sve koncerte je besplatan.