Donacija Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu

NK Slunj dobio automatski vanjski defibrilator

VIŠE IZ RUBRIKE

Pokreni srce

Jednostavan je i prijenosan, te spašava ljudske živote isporukom kontroliranog električnog šoka osobama sa srčanim zastojem, poručila je Bujević Grba

Na igralištu Zubac postavljen je automatski vanjski defibrilator (AVD) koji je Nogometnom klubu Slunj donirao Hrvatski zavod za hitnu medicinu u sklopu Nacionalnog programa javno dostupne rane defibrilacije “Pokreni srce-spasi život”.

Grad Slunj priključio se akciji provođenja programa javno dostupne rane defibrilacije, u sklopu koje je danas postavljen AVD uređaj (automatski vanjski defibrilator), odnosno uređaj koji pomaže u slučaju srčanog zastoja.

Predsjednik Nogometnog kluba Slunj Ivan Piršić iskazao je zahvalnost HZHM i Gradu Slunju, a gradonačelnica Grada Slunja je osim zahvale ravnateljici HZHM okupljenim sportašima poručila:  “Sretna sam što je prepoznata potreba da NK Slunj dobije AVD uređaj, ali od srca se nadam da nikada neće biti upotrijebljen.”

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević predstavila je okupljenima AVD uređaj “Jednostavan je i prijenosan, te spašava ljudske živote isporukom kontroliranog električnog šoka osobama sa srčanim zastojem. Za njih AVD predstavlja najbolji lijek, a srce se zbog električnog šoka ponovno pokreće i život može biti spašen.”

Kao preduvjet postavljanju AVD uređaja organiziran je tečaj koji su predstavnici kluba uspješno položili 18. rujna 2023. godine, a potpredsjednik NK Slunj okupljenim sportašima je prikazao način korištenja uređaja.

AVD uređaj u Slunju bit će umrežen u nacionalnu mrežu AVD uređaja u Republici Hrvatskoj.