Aktualac Županijske skupštine

Nikša Antica: "Poruke u anonimnom pismu su proizvoljne, neodgovorne i potpuno senzacionalističke"

VIŠE IZ RUBRIKE

Sistematizacija pa natječaji

Vijećnike je najviše zanimalo stanje u OB Karlovac

Najviše vijećničkih pitanja na današnjem Aktualnom satu uoči sjednice Županijske skupštine odnosilo se na stanje u Općoj bolnici Karlovac.

Tako je Mario Kutleša, vijećnik HDZ-a pitao kakvo je s obzirom na anonimno pismo koje u posljednje vrijeme kola gradom stvarno stanje u Općoj bolnici Karlovac. Gorana Ilića, novog županijskog vijećnika iz redova Možemo! Karlovac zanimalo je zašto nije ni jedan javni natječaj raspisan, nego se pročelnici službi vode kao v.d-i, a zanimalo ga je i financijsko stanje u toj ustanovi. Nadalje, SDP-ov Srećko Curman rekao je kako ravnatelj bolnice Nikša Antica radi istovremeno i na Učilištu EU projekti u Zagrebu pa ga zanima kako regulira radno vrijeme. Ehlimana Planinac iz SDP-a pitala je što se čini kako bi se zadržali liječnici u bolnici i postoji li zamjena za stručni kadar koji iz bolnice odlazi?

Ravnatelj OB Karlovac, Nikša Antica odgovorio je kako su informacije u karlovačkim medijima prenesene na temelju anonimnog teksta, te kako je on bio u fokusu difamacijskog personaliziranog pamfleta.

-Nedvosmisleno se očitujem da je riječ o potpunim konstrukcijama. Iznesene poruke su proizvoljne, neodgovorne i po svom sadržaju potpuno senzacionalističke. Te objave potiču osjećaj nelagode, nesigurnosti, frustracije kako kod naših djelatnika, tako i kod naših pacijenata, ali i šire javnosti i nisam sklon odgovarati ili otvarati medijske rasprave na temelju anonimnih podnesaka.

A nema razloga za takvu vrstu nelagode ili dvojbe bilo da se radi o razini profesionalnog funkcioniranja naše ustanove ali i u onom dijelu odnosa i rada prema pacijentima, našim zaposlenicima, našem vlasniku…

Poručujem da u toj anonimnoj objavi i u medijima zapravo čija anonimnost upućuje na karakter pošiljatelja, izneseni podaci nisu točni niti u najmanjem dijelu i nije slika onoga što danas uprava bolnice i svi njezini djelatnici rade i sa kojom svrhom, istaknuo je između ostalog.

Što se tiče umirovljenja liječnika i zamjene za stručni kadar, Antica je istaknuo kako je konkretno kolega Želimir Korać navršio 65. godina u rujnu, ali  imaju četiri nova specijalista ortopedije i traumatologije koje će "do ljeta imati u punom obliku". Naveo je i kako u bolnici imaju 136 doktora specijalista i 70 doktora i doktorica specijalizanata.

Vezano uz javne natječaje, kazao je kako su u procesu izrade nove sistematizacije te u doglednoj budućnosti kada se ona donese, bit će raspisani javni natječaji.

Što se tiče financijskog izvješća, rekao je kako će ga dostaviti pismenim putem.

Odgovarajući pak vijećniku Curmanu, Antica je naglasio kako za sve svoje aktivnosti koje se ne tiču OB Karlovac koristi godišnji odmor.