Nigdje bez kišobrana danas, stigla nova promjena vremena uz kišu i niže temperature

VIŠE IZ RUBRIKE

    Sunčanim i toplim jesenskim danima došao je kraj. Jutro je osvanulo sivo i kišovito, uz zahladnjenje, buru i grmljavinske pljuskove.

    Na sjevernom i srednjem Jadranu od jutra će biti i obilnih grmljavinskih pljuskova, a jaka kiša padat će u većini zemlje. Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj ostaje oblačno i kišovito, a zanimljivo je i što se temperatura u odnosu na jutarnje vrijednosti i neće previše mijenjati te će i u nastavku dana iznositi od 11-15 stupnjeva. Najmanje kiše padat će u Slavoniji, a i temperature će ondje biti malo više nego u središnjem dijelu. Kiša će padati cijeli dan i u gorskom dijelu, a povremeno će biti jaka i obilna. Na sjevernom Jadranu bit će grmljavinskih pljuskova, a zapuhat će i jaka olujna bura. Temperatura na moru će iznositi oko 17-18 stupnjeva, a u gorju će se spustiti i do osam stupnjeva.

    Petak će u kopnenim krajevima biti oblačan uz malo kiše, ali će zatim biti sunčanije uz hladna jutra, osobito u nedjelju. Temperatura će se tijekom jutra spuštati do četiri stupnja, a tijekom dana će se penjati do 13 stupnjeva.