Priopćenje PU karlovačke vezano uz navodni napad, odnosno pokušaj otmice djeteta

Ni napada, ni otmice - kažu u policiji

VIŠE IZ RUBRIKE

Izmišljena priča?

Prikupljena saznanja nisu ni na koji način potvrdila sumnju da bi navodi bili istiniti

Povodom velikog interesa medija za navodni pokušaj napada na dijete na području Knez Gorice, Karlovac, odnosno pokušaja otmice djeteta u blizini Osnovne škole Turanj, započinju priopćenje iz Policijske uprave karlovačke, obavještavamo o do sada provedenim kriminalističkim istraživanjima radi objektivnog izvješćivanja javnosti. Priopćenje donosimo u cijelosti:

''Danas 19. listopada 2023. godine u 7:07 sati policija je zaprimila dojavu 36-godišnjaka da je njegovo dijete napao maskirani čovjek u mjestu Knez Gorica te djetetu oteo mobitel. Također smo i ranije, 16. listopada zaprimili dojavu o pokušaju otmice djeteta u blizini Osnovne škole Turanj.

Temeljem zaprimljenih prijava policija je žurno upućena na oba mjesta događaja kao i u školu kako bi utvrdila sve okolnosti prijavljenih događaja.

Prikupljena saznanja nisu ni na koji način potvrdila sumnju da su djeca bila napadnuta ili da je došlo do pokušaja otmice djeteta. Provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je kako ne postoje obilježja niti jednog kaznenog djela ili prekršaja na štetu djece.

Policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti izvješće o svim poduzetim mjerama i radnjama za oba događaja.''