Prvi Karlovački

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Ozlja Lidija Bošnjak predstavila program za izbore

Autor: Anamarija Radočaj

13.05.2021

Izbori

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Ozlja Lidija Bošnjak predstavila je svoj predizborni program. Kao jednu od glavnih odrednica programa istaknula je uređenja dječjih igrališta i društvenih domova, kako kaže, s ciljem ravnomjernog razvoja svih dijelova grada. Uvela bi i nove demografske mjere – poticaji za mlade, bespovratna sredstva za kupnju, gradnju ili uređenje prve nekretnine, oslobađanje od komunalnog doprinosa za prvu nekretninu te povećanje naknade za novorođenčad. Sufinancirala bi i učeničke izlete te nastavila sa svim projektima koji se do sada provode.

-Povećat ću sredstva za Zajednicu športskih udruga u čije klubove je uključen veliki dio djece. Uredit će se nogometno igralište. Važni su mi i vatrogasci za koje planiram nabavu novih vozila i izgradnju vatrogasnog doma u naselju Jaškovo. Od komunalnih projekata prioritet su ulaganja u komunalnu infrastrukturu, unaprjeđenje infrastrukture poduzetničke zone, rekonstrukcija javne rasvjete na cijelom području grada, asfaltiranje nerazvrstanih cesta, održavanje makadamskih puteva, odvodnja, kazala je Bošnjak.

Gospodarstvenici i poljoprivrednici mogu i dalje računati na potpore, a oni koji tek započinju djelatnost prvu godinu Bošnjak bi ih oslobodila komunalne naknade 100 posto, druge godine 50.  Jednokratne novčane naknade za umirovljenike nastavile bi se i dalje, no povećala bi se sredstva za Crveni križ.

-Vrlo je bitna dobra suradnja sa županijom i državom. Zalagat ću se za što bržu realizaciju projekata koji su u njihovoj nadležnosti-nogostup na državnoj cesti i rekonstrukcija i održavanje cesta u nadležnosti ŽUC-a, moramo poraditi na što boljoj povezanosti Ozlja i Karlovca. U suradnji s Karlovačkom županijom, zalagat će se da Grad Ozalj u što skorijoj budućnosti dobije školsku sportsku dvoranu. 

Bošnjak je istaknula i kako podržava Martinu Furdek Hajdin u predizbornoj utrci za mjesto županice te se zahvalila ozaljskom gradskom HDZ-u što su joj pružili potporu.