Najviše slobodnih radnih mjesta prijavljeno u djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi te prerađivačkoj industriji

Nezaposlenost u prosincu porasla za 2,8 posto

VIŠE IZ RUBRIKE

    U posljednjih nekoliko mjeseci prošle godine ponovno je počela rasti nezaposlenost. Tako je bilo i u prosincu, pokazuju najnoviji podaci objavljeni u Statističkom biltenu Područnog ureda HZZ-a Karlovac. Ukupno je evidentirano 3.977 nezaposlenih osoba što je u odnosu na mjesec prije povećanje od 2,8 posto.

    I dalje teže do posla dolaze žene kojih je u evidenciji od ukupnog broja bilo skoro 60 posto, a prema dobnoj strukturi najveći dio ih je bio srednje radne dobi, od 30 do 49 godina starosti.

    Kao i u mjesecu prije oni koji imaju završenu trogodišnju srednju školu te KV i VKV zanimanja najbrojniji su u evidenciji nezaposlenih, a odmah iza njih su osobe sa završenom četverogodišnjom srednjom školom i gimnazijom. Najbrže do posla, s druge pak strane, dolaze oni koji imaju završeni fakultet, akademiju, magisterij ili doktorat. Njih je u evidenciji nezaposlenih na kraju prosinca bilo samo pet posto.

    Ohrabruje podatak da je zaprimljeno 36 prijava više, u odnosu na mjesec prije,  potreba za radnicima. Poslodavci su tražili 264 osobe. Najviše slobodnih radnih mjesta prijavljeno je u djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi te u prerađivačkoj industriji. (m.m)