Prvi Karlovački

Neretvanske mandarine za djecu Centra u Nazorovoj

22.10.2019

Kultura

Nakon povratka s dvodnevnog boravka u dolini Neretve članovi Planinarskog društva „DUBOVAC“ uz pomoć Tina Čelića, lađara iz doline Neretve donirali su nekoliko desetaka kilograma mandarina djeci u Centru za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor u Karlovcu.

Naime, protekli vikend 43 planinara članova PD“DUBOVAC“ ostvarilo je svoj cilj boravka na jugu Hrvatske, subotnjim usponom na vrh Rilić, 773 m/nv iznad Gradca, jedan od krajnjih vrhova Biokova i nedjeljnim usponom na Rujnicu – vrh Babina Gomila, 735 m/nv . Iako se naizgled ne radi o visinski izazovnim vrhovima, usponi su kontinuirani , savladavaju se visinske razlike od preko 700 metara, u svakom slučaju napori su nagrađeni prekrasnim pogledima prema Baćinskim jezerima Pelješcu, Hvaru, Braču, plodnoj dolini Neretve. Trenutke odmora planinari su proveli u druženju s izuzetno ljubaznim domaćinima, kupajući se, vozeći se lađama dolinom Neretve, posjet muzeju Narone ostavljen je za drugi put.

Dok su veterani boravili na jugu, polaznici Male planinarske škole “ Klinci i klinceze 2019 “ njih 27, u pratnji roditelja posjetili su Park prirode Medvednicu, prohodali oko 8 km, od Stare lugarnice preko Sljemena, do PD “ Grafičar“, upoznali se sa životom rudara obilazeći rudnik Zrinski, spustivši se preko Kraljičinog zdenca do Šestina.

Slijedi im završni izlet na Liburnijski dio Učke uz posjet Astronomskom centru Rijeka, a nakon školskih praznika vježba na umjetnoj stijeni.