Policija upozorava – građani budite oprezni!

Nepoznati muškarac iz kuće otuđio novac

VIŠE IZ RUBRIKE

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su dva kaznena djela i dvije prometne nesreće od kojih jedna s teško i jedna s lako ozlijeđenom osobom. Glasnogovornica Andreja Lenard izdvojila je sljedeće.

    Jučer je u gradskoj četvrti Švarča u Karlovcu 68-godišnjakinja u kuću pustila nepoznatu mušku osobu koja se predstavila kao djelatnik elektre, a koji joj je u trenutku njene nepažnje otuđio novčanik s novcem i dokumentima te se udaljio iz kuće. Slijedi kriminalističko istraživanje. 

    Policija upozorava – građani budite oprezni!

    Obzirom da postoji mogućnost da na ovakav način građani postanu žrtve kaznenih djela, policija upozorava da olako ne nasjedaju pričama nepoznatih osoba, da povećaju oprez i pripaze koga puštaju u svoj dom.

    Podsjećamo da se počinitelji, bilo muške ili ženske osobe, najčešće predstavljaju kao službene osobe, dostavljači pošiljaka, inkasatori, pripadnici vjerskih zajednica, medicinsko osoblje ili kao prodavači određenih proizvoda. Nakon što uđu u stan ili obiteljski kuću, iskorištavaju povjerenje građana i dovode ih u zabludu ili jednostavno iskorištavaju nepažnju građana i otuđuju predmete veće vrijednosti.