Nepažnja i prebrza vožnja uzroci jučerašnje prometne nesreće na A1, Čehinji naplaćena kazna, a Čehu slijedi kaznena prijava

VIŠE IZ RUBRIKE

  U jučerašnjoj prometnoj nesreći na A1 kod Bosiljeva više je ozlijeđenih osoba. Prometna nesreća se dogodila oko 11.45, izvijestio je voditelj smjene u OKC-u Anton Švinger.

  -Osobnim vozilom čeških nacionalnih oznaka upravljao je 30-godišnji državljanin češke, vozeći lijevom prometnom trakom u smjeru Karlovca. Zbog ne držanja potrebitog razmaka prednjim dijelom vozila udario je u stražnju stranu osobnog vozila splitskih registarskih oznaka kojim je upravljala 23-godišnjakinja.

  Od jačine udarca osobni automobil čeških nacionalnih oznaka, odbačen je udesno, te je udario u još jedno vozilo čeških nacionalnih oznaka, da bi odmah potom naišlo još jedno vozilo čeških nacionalnih oznaka kojim je upravljala 31-godišnja češka državljanka koja je pak zbog neprilagođene brzine, udarila u već spomenuta vozila.

  U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 30-godišnja putnica iz vozila kojim je upravljao 30-godišnji državljanin Češke, dok su vozačica i 28-godišnja putnica iz vozila splitskih registarskih oznaka lakše ozlijeđene.

  Novčana kazna naplaćena je 31-godišnjoj Čehinji, dok je protiv 30-godišnjeg Čeha slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

  Foto: ilustracija