Prvi Karlovački

Neoprezno prestrojavanje uzrok prometne nesreće sa smrtnom posljedicom

Autor: Renata Benković

05.08.2022

Crna kronika

75-godišnji državljanin Slovenije će uz kaznenu prijavu tijekom dana biti doveden pritvorskom nadzorniku

U protekla 24 sata na području PU karlovačke zabilježena su četiri kaznena djela, dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira, u Ogulinu i Slunju i četiri prometne nesreće, jedna sa smrtno stradalom osobom i tri s materijalnom štetom, rekao je voditelj smjene u OKC-u Damir Danilović. Izdvojio je prometnu nesreći na A1 u kojoj je smrtno stradao 46-godišnji državljanin Slovačke

– Jučer u 10.30, na A1, na 50. kilometru, na području općine Netretić, dogodila se prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom. Osobnim automobilom slovenskih registarskih oznaka u smjeru sjevera upravljao je 75-godišnji državljanin Slovenije koji se započeo prestrojavati iz desne u lijevu prometnu traku, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu. Potom prednjim lijevim bočnim dijelom vozila udara u prednji desni bočni dio vozila slovačkih registarskih oznaka, kojim je lijevim prometnim trakom u istom smjeru upravljao 46-godišnji državljanin Slovačke.

Od jačine udara automobil slovenskih registarskih oznaka je odbačen na zaštitnu ogradu. Nakon toga automobil slovačkih registarskih oznaka je također odbačen na zaštitnu ogradu te je u daljnjem nekontroliranom kretanju udario u osobni automobil srpskih registarskih oznaka sa kojim je upravljao 42-godišnji državljanin Srbije, nakon čega se višestruko prevrnuo.

U prometnoj nesreći 46-godišnji državljanin Slovačke je smrtno stradao, dok je sedmero putnika iz navedenih automobila lako ozlijeđeno.

Na mjestu događaja očevid je obavio zamjenik Županijske državne odvjetnice u Karlovcu.

75-godišnji državljanin Slovenije će uz kaznenu prijavu tijekom dana biti doveden pritvorskom nadzorniku.