Prvi Karlovački

“Nemoguća misija” ipak je moguća, Marijeta Ćelić kumovala pomirenju Brežana i Trbojevića

Autor: Branko Obradović

20.09.2021

Sport

Uspostavljena suradnja između najvećih karlovačkih taekwondo klubova "Karlovac" i "Banija Pandas"

Dogodio se veliki preokret u karlovačkom sportu, točnije u taekwondo-u. Dogodilo se ono što je mnogim ljubiteljima sporta u gradu na četiri rijeke bila nemoguća misija. Dva najveća taekwondo kluba u Karlovcu praktički su se spojila i dalje idu zajedno. Službeno ostaju dva kluba, ali sve ostalo je zajedničko. Taekwondo klub “Karlovac” i Taekwondo klub “Banija Pandas” počeli su sa suradnjom i zajedničkim radom. O čemu se radi pojasnio je trener Taekwondo kluba “Banija Pandas” Neven Trbojević.

-Da, radi se o fuziji dva najveća karlovačka taekwondo kluba “Karlovac” i “Banija Pandas”. To su uspješni klubovi s velikim rezultatima. Prošli tjedan to je bila u našem gradu šok informacija za mnoge ljubitelje sporta. Od 1998. dakle 23 godine nesuradnje i neslaganja bilo je između ta dva kluba i evo dogodilo se, što se dogodilo. Naša kuma, ja je tako zovem, Marijeta Ćelić, glavni tajnik Karlovačke sportske zajednice povezala je profesora Miroslava Brežana i mene da probamo jednu zajedničku suradnju i da napravimo od Karlovca jedan veliki taekwondo centar. Kako je čovjek sve stariji i zreliji, tako barem ja gledam sa svoje strane, počneš razmišljati o nekim stvarima i zaključiš da je dosta tih razmirica i toga svega. Idemo okrenuti drugu stranicu. To je sve postalo zamorno, a želimo svi da bude pozitivno. I došao je trenutak da sve postane pozitivno. Sjeli smo nas dvojica, zaboravili sve što je bilo, idemo krenuti od početka. Napravili smo plan i program, puno je novih ideja, pokrenuli smo se i jedan i drugi. To je dobro došlo nakon pandemije, jer smo se uspavali. Taekwondo je najtrofejniji sport u ovom gradu, najmasovniji nakon nogometa, tradicija je duga 53 godine. Dakle, taekwondo ima veliku povijest u ovom gradu, kazao je Neven Trbojević.

Miroslav Brežan i Neven Trbojević dogovorili su sve detalje rada, natjecateljski tim imat će treninge u dvorani Taekwondo kluba “Karlovac” u Atomskom skloništu.

-Dva kluba službeno ostaju registrirana i radit će svaki klub posebno s najmlađima, ali po zajedničkom planu i programu rada. Natjecateljska selekcija trenirat će u zajedničkom terminu u Atomskom skloništu, te ću treninge voditi ja. Miroslav Brežan radit će tehniku i bazični taekwondo s djecom. Naš zajednički tim nastupat će na natjecanjima pod nazivom “Panda Karlovac team”, istaknuo je Trbojević.

Raduje ova suradnja dva karlovačka kluba i za očekivati je da će polučiti uspješne rezultate. Iskustva, znanja, potencijala i volje ima dovoljno.