Prvi Karlovački

Nekoliko škola u Karlovačkoj županiji krenulo s online nastavom

Autor: Miloš Milovanović

25.01.2022

Županija

Pročelnica Šćulac apelirala je na sve sudionike u odgojno obrazovnom procesu da se i dalje drže svih propisanih epidemioloških mjera

Zbog velikog broja novozaraženih učenika u Karlovačkoj županiji, neke škole prešle su na  rad po modelu C, online.

Održan je sastanak županijskog Stožera civilne zaštite s epidemiolozima, a s njim su u stalnom kontaktu i škole. Dogovoreno je da je i dalje na snazi odluka za održavanje redovne nastave po modelu A, osim za one škole gdje se to zbog broja zaraženih nije moglo organizirati. Tako od danas po C modelu nastavu izvode sljedeće škole: Područna škola Bosiljevo, predmetna nastava u Osnovnoj školi Vladimir Nazor iz Duge Rese, predmetna nastava u Osnovnoj školi Josipdol i u njihovoj Područnoj školi u Oštarijama te Antun Klasinc iz Lasinje, rekla je za naš Radio županijska pročelnica za školstvo Marija Šćulac.

Apelirala je na sve sudionike u odgojno obrazovnom procesu da se i dalje drže svih propisanih epidemioloških mjera.

Srećom, bez obzira na ove brojke koje nikada nisu bile tolike, ipak je većina učenika sa blažim simptomima. Uskoro očekujemo povratak u škole ovog velikog broja zaraženih učenika, a uz odgovorno ponašanje i povratak u redovni, kvalitetni i prije svega zdravi školski sustav u Karlovačkoj županiji, poručila je.