Prvi Karlovački

Nekadašnje kultno mjesto Karlovčana – “Ribarska kuća”, u novom ruhu

Autor: Marta Marinović

16.05.2020

Karlovac

Ne postoji Karlovčanin ili osoba koja je prolazila našim gradom, a da nije stala u Ribarsku kuću. Nekadašnje kultno mjesto građana, u zadnjih nekoliko godina polagano je odlazilo u zaborav. Pogled na Koranu uz ispijanje kave kao nekada ponovno je stvarnost, karlovački ugostitelj i poduzetnik Gordan Fancev uzeo je lokaciju u svoje ruke, renovirao ju je i ponovno privukao građane, a sada lokacija djeluje pod novim imenom – “River side”.

Lokal je gotovo četiri godina bio prazan. Novi vlasnici najavili su dražbu lokala, a zainteresiranost većine karlovačkih ugostitelja, ali i onih van grada bila je stvarno velika. Drago mi je što je odluka vlasnika “pala” na mene, smatram to znakom povjerenja, ali i odgovornosti. Lokal sam uzeo u zakup na pet godina, istaknuo nam je Fancev.

Ulaganja u renovaciju bila su velika jer je trebalo obnoviti objekt “od poda do stropa”. Zadnjih nekoliko godina napušteni objekt bio je na meti provalnika, kralo se je sve, od kablova, žljebova i namještaja. Ponovno uređenje velik je poduzetnički izazov, a uz to epidemija koronavirusa utjecala je i na sam tijek radova te na datum otvaranja, a kako nadodaje Fancev najviše posljedica epidemije moglo se je vidjeti u otežanoj nabavci inventara.

Nakon otvaranja objekta i prvih gostiju, Fancev nam je otkrio i svoju viziju.

Vidim ovo mjesto kao jedinstvenu lokaciju za sve naraštaje Karlovčana, ali i drugih posjetitelja. U novom prostoru, cilj nam je da se svatko osjeća ugodno, od najmlađih do najstarijih gostiju. Prije svega ovo će biti klasičan kafić. Ono što ljude buni i stvara im neku sumnju je naziv “noćni bar”, a iza toga se isto krije dio stare tradicije ovog mjesta. Zamisao mi je vratiti ono što je tu bilo nekada, odnosno želim vratiti život u srce Korane. Karlovčani će ponovno moći uživati u dobroj glazbi i živim svirkama.

Otvaranje stare Ribarske kuće, a sada “River side” popratili su Karlovčani s pićem i ugodnom atmosferom uz pogled na Koranu.