Dobili 6 tisuća eura bespovratnih sredstava

Nekad sjenica, danas prizemnica - mladom paru pomogla Županija

VIŠE IZ RUBRIKE

Netretić

Poticaji za mlade obitelji

Mladi par Viktor i Antonija odlučili su živjeti na djedovini koja se nalazi na području Općine Netretić. Gdje je nekada bio sjenik – danas je prekrasna prizemnica. Prijavili su se na Javni poziv Karlovačke županije i u sklopu Stambenog programa za mlade bespovratno dobili 6 tisuća eura.

„Ta mjera, kao poticaj za mlade obitelji je super. Puno nam je značilo za početak i baš smo zadovoljni“, rekla je Antonija županici Martini Furdek Hajdin koja ih je obišla u sklopu kolegija u Netretiću.

Županica potvrđuje: Stambeni program za mlade jedna je od najboljih demografskih mjera Karlovačke županije, u sklopu koje je u protekle tri godine bespovratna sredstva ostvarilo gotovo 50 obitelji.

„Sa Stambenim programom za mlade nastavljamo. Ove godine u proračunu je osigurano 200 tisuća eura i Javni poziv ćemo objaviti uskoro. Nadam se da će mnoge mlade obitelji u tome vidjeti priliku i pomoć za rješavanje svog stambenog pitanja. Sada se za kupnju, rekonstrukciju ili izgradnju obiteljske kuće na ruralnim područjima može dobiti maksimalno 15 tisuća eura, ali razmišljamo da iduće godine taj limit podignemo, kako bi pomoć mladim obiteljima bila još značajnija“, rekla je županica Martina Furdek Hajdin.

Većini mladih obitelji neophodan je i vrtić, što u Netretiću uskoro više neće biti problem. Županica se uvjerila: vrtić je pod krovom.

„Radovi dobro napreduju, ugovoreni rok nam je sredina 12 mjeseca, ali ja sam sigurna da ćemo biti i ranije gotovi. Sada su u tijeku završni radovi u unutrašnjosti“, izvijestila je direktorica tvrtke Kolos koja izvodi radove, Vlatka Lorković Ivšić.

Za izgradnju vrtića Općina Netretić je u sklopu Programa Ruralnog razvoja osigurala milijun eura. Još oko 600 tisuća eura, koliko nedostaje, planira osigurati prijavom na druge javne pozive i vlastitim sredstvima.

„Mi smo jako zadovoljni, do kraja godine završit ćemo građevinski dio i opremanje. Vrtić će sigurno biti pun, raduje me činjenica da će uskoro morati ići i proširenje jer postoji veliki interes trenutno za vrtić“, rekao je načelnik Općine Netretić Marijan Peretić.