Muzeji grada Karlovca

NEČASTIVE - večeras na Starom gradu Dubovcu

VIŠE IZ RUBRIKE

Mračni pripovjedač - povijest vještica od antike do danas

O njima su pisali Rimljani, Grci, a srednjovjekovni svećenici imali su pune ruke posla pišući o njiovoj zloći i nedaćama koje su stvarale i radile iz čiste zabave

Muzeji grada Karlovca večeras organiziraju predavanje pod nazivom NEČASTIVE – povijest vještica od antike do danas. Gost predavač je novinar Kristijan Petrović. Početak je u 19 sati.

Autor će na zanimljiv način prisutne upoznati s pričama o ženama koje se prisutne u ljudskoj povijesti od samih početaka. Vještica se spominje kao ona koja je podizala mrtve, otkrivala skrivene tajne, liječila ili ubijala.

Njoj su se obraćali oni koji su izgubili svaku nadu, napušteni i prognani ali i oni koji su tražili ljubav, osvetu ili lijek za svoju bolest. O njoj su pisali Rimljani, Grci, srednjovjekovni svećenici imali su pune ruke posla pišući o njenoj zloći i nedaćama koje stvara i radi iz čiste zabave.

Pridružite se The Dark Storytelleru u mračnoj priči tijekom koje ćete upoznati Hekatu, Kirku, Medeju, vješticu iz Endora i njene kolegice iz Tesalije, Morganu la Fay, Darvuliu, Catherine LaVoisin, Marie Laveau i još mnoge druge žene koje su u svoje vrijeme bile strah i trepet svakog bogobojaznika.

Kristijan Petrović novinar je na VTV televiziji već 25 godina. No, kudikamo duže se bavi proučavanjem okultne povijesti, mračnog folklora, paganizma i mitologije.

Unatrag 4 godine započeo je sa predavanjima diljem zemlje pod nazivom The Dark Storyteller - Mračni pripovjedač .

U sklopu svojih pripovijedanja publici približava brojna folklorna stvorenja kao i 'mračne teme' o kojima se malo zna. U sklopu svake priče, točnije odabrane tematike kombinira antropologiju, povijest, okultno, paranormalno i urbane mitove što uz pripremljene vizuale njegovo izlaganje čini vrlo zanimljivim.

Ulaz je slobodan.