Ne propustite večeras glazbeni spektakl u prirodi: koncert na otvorenom ''KLASIKA U PARKU''

VIŠE IZ RUBRIKE

  Glazbena škola Karlovac pripremila je glazbeni spektakl pod nazivom ''Klasika u parku'' večeras u 19:00 sati u parku ispred škole. Park će se za tu priliku pretvoriti u koncertnu dvoranu. Iz glazbene poručuju da publika ponese dekice i pridruži im se u jedinstvenom glazbenom doživljaju.

  Nakon prošlogodišnjeg sjajnog izdanja pod istim nazivom ove se godine vraćaju s još boljim, atraktivnijim programom. Potaknuti lanjskim uspjehom, ali i buđenjem iz dvogodišnjeg online života, dirnuti sjajnom podrškom publike koja ih nije zaboravila, već ih se zaželjela - Karlovački komorni orkestar osnažen puhačima ponovo je dobio nazivnik Karlovačkih simfoničara. U istom orkestru će se tako naći učenici Glazbene škole, njihovi profesori, članovi Zagrebačke filharmonije, Simfonijskog orkestra HRT i Orkestra HNK u Zagrebu.

  Orkestrom će ravnati maestro Veton Marevci, Karlovčanin sa splitskom adresom, koji ne propušta priliku za suradnju sa svojom bivšom školom. Solistica na klaviru - Lana Bradač, pijanistica i nastavnica u Glazbenoj školi Karlovac, predstavit će se Gershwinovom ''Rapsodijom u plavom''. Na programu će biti i svjetski poznat Ravelov ''Bolero'' i za kraj atraktivna i snažna Dvořákova Deveta simfonija „Iz Novog svijeta“, Allegro con fuoco.

  -Nismo nimalo razmetljivi kad kažemo da je program spektakularan i da će publika uživati u biserima klasične glazbe na otvorenom te da programom možemo parirati bilo kojoj svjetskoj metropoli, slažu se ravnateljica Mrljak i dirigent Marevci.

  Ovo je i prilika spomenuti da su upravo otvorene predbilježbe za nove učenike glazbene škole jer je najvažnija zadaća Glazbene škole Karlovac prenošenje glazbenog znanja i umijeća što većem broju djece i mladeži, poručuju iz škole. Svakodnevno to čini njihov tim od 80 nastavnika, što akademskih glazbenika, što nastavnika općeobrazovnih predmeta u umjetničkoj gimnaziji. Svake godine školu pohađa preko 500 učenika na vertikali od osnovne do srednje škole i svima njima pruža se mogućnost cjeloživotnog bavljenja glazbom kao glazbenicima ili glazbeno obrazovanoj publici.

  „Kultura dostupna svima“, moto je koji ih pokreće.

   

  -Koncertom ''Klasika u parku'' promoviramo instrumente, glazbeno obrazovanje, kreativnu i kulturnu industriju i dajemo važnost klasičnoj glazbi. Koncert je dar predivnom karlovačkom parku u kojem živimo i radimo, roditeljima koji su podrška svojim malim glazbenicima našim učenicima i možda budućim kolegama, našem gradu i najboljoj publici, kazala je za kraj Snježana Mrljak.

  Koncert su financirali Karlovačka županija i Grad Karlovac.