Prvi Karlovački

Nastradali motociklisti

Autor: Renata Benković

09.08.2020

Crna kronika

U prometnoj nesreći  teško je ozlijeđen 56-godišnji državljanin Austrije, a protiv 29-godišnjeg državljanina Slovenije slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu

U protekla 24 sata na području PU karlovačke zabilježeno je jedno kazneno djelo, dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira u Karlovcu i Dugoj Resi te četiri prometne nesreće, jedna s teško ozlijeđenom osobom, jedna s lako ozlijeđenom osobom i dvije s materijalnom štetom, rekao je za naš radio voditelj smjene u OKC-u Željko Magdić.

Naime, jučer oko 15 sati na cesti D-23 u mjestu Modruš općina Josipdol dogodila se prometna nesreća. Motociklom slovenskih registarskih oznaka upravljao je 29-godišnji državljanin Slovenije i kretao se iz smjera Senja u smjeru Josipdol.

Zbog neprilagođene brzine prelazi na suprotni kolnički trak gdje udara u motocikl austrijskih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 56-godišnji austrijski državljanin koji pada sa motocikla u desno van kolnika, a potom udara i u motocikl austrijskih registracijskih oznaka kojim je također iz suprotnog smjera upravljao 34-godišnji državljanin Austrije.

U prometnoj nesreći  teško je ozlijeđen 56-godišnji državljanin Austrije, a protiv 29-godišnjeg državljanina Slovenije slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Isto jučer u 22.40 sati na cesti D-23 u mjestu Gornji Zvečaj, policijski službenici utvrdili su da neregistriranim osobnim automobilom ogulinskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,22 g/kg upravlja 21-godišnjak.

Vozač je isključen iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten u posebnu prostoriju policije. Zbog počinjenih prekršaja vozač će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.