Radovi na raskrižju Žumberačke i Ljubljanske prema Gradišćanskoj ulici trajat će do 31. siječnja

Nastavljeni radovi na rekonstrukciji DC-6

VIŠE IZ RUBRIKE

  Nastavljeni su radovi na rekonstrukciji prometnice DC-6, točnije na raskrižju Žumberačke i Ljubljanske prema Gradišćanskoj ulici. Stoga je jutros i zatvorena cesta na potezu od ulaza u Pivovaru do raskrižja s Tičarnicom, a uvedena je nova regulacija prometa.

  -Trenutno je to najzahtjevniji projekt i u interesu nam je da se do kraj mjeseca, do 31. siječnja, obavi rekonstrukcija ovog križanja kako bi ga otvorili za promet. I prije i poslije Nove godine odradili smo sastanak s Hrvatskim cestama i izvođačem radova gdje smo točno definirali sljedeće korake. Vjerujem da će se prije svega izvođač držati svega onoga što je dogovoreno; svjesni smo da je ova rekonstrukcija križanja vrlo zahtjevna jer se moraju  izmještati  plinovod i elektro instalacije. Ovo vrijeme od 25 dana za radove ispalo je na neki način realno. Zamolio bih sve Borlinčane, stanovnike mjesnih odbora Velika i Mala Jelsa da izdrže još ovaj mjesec. Ovo je prilika da izvođač radova i Hrvatske ceste pokažu da zaista mogu jedan ovako zahtjevan projekt izgraditi i na vrijeme i kvalitetno, izjavio je jutros gradonačelnik Damir Mandić na konferenciji za medije na gradilištu i nastavio.

  -Što se tiče gradske uprave, mi smo preuzeli na sebe obvezu organiziranja prometa, odnosno reguliranja prometa za lokalno stanovništvo. Ostali smo kod svog zahtjeva i on je ispoštovan da se tranzitni promet s državnih cesta više ne vodi našim cestama, nego da se organizira preko državnih cesta i vjerujem da će to na neki način omogućiti normalniji život svima onima u ovim  mjesnim odborima kuda je do sada promet i prolazio. Hrvatske ceste će preko svoje ispostave u Karlovcu komunicirati sve detalje vezane uz izvođenje radova, zaključio je gradonačelnik.

  Na potezu od glavnog ulaza u Karlovačku pivovaru i Žumberačke ulice osigurat će se pješački prolaz s ogradom. Taj prolaz bit će osiguran i prema dvorani za potrebe djece koja tamo treniraju.

  -Osigurali smo tri prilaza; jedan je od pravca Male Jelse, odnosno od Tičarnice i to tako da će cestom prema Magazinu prolaz ići prema dvorani. S druge strane moći će se dolaziti Žumberačkom ulicom do križanja gdje će biti uspostavljen pješački prolaz prema dvorani i treći način će biti da se vozilo ostavi kod Karlovačke pivovare na njihovom parkiralištu i da se pješice dođe do dvorane. Što se tiče lokalnog stanovništva, oni će moći svojim vozilima dolaziti kući na način da će prelaziti preko parkirališta Karlovačke pivovare, rekao je zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak.

  Kako je prethodno dogovoreno tranzitni promet neće se više odvijati gradskim prometnicama već će se preusmjeriti na ostale državne ceste i autoceste.

  Promet motornih vozila do 3,5 tone nosivosti i linijski autobusni promet ići će od rotora na početku Marmontove aleje prema Novakima, Novim Novakima i Hrnetiću na DC-  228 preko mosta Brodarci, Donjom Jelsom na Ulicu Budim i onda na Veliku Jelsu.

  Promet iz Novigrada i Ozlja usmjeravat će se na Karlovac preko Ozlja ili autocestom pa izlaz čvor Novigrad ili Karlovac.

  Ukinuta su tri autobusna stajališta  i to ona u Ljubljanskoj,  na Borlinu te ispred Astralisa. Umjesto njih formirano je novo stajalište ispred kućnog broja 20 u Bunjevačkoj ulici. (m.m.)

  Foto: i.č.