Nastavljaju se Đački zimski dani

VIŠE IZ RUBRIKE

    U Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić danas se nastavljaju radionice u sklopu Đačkih zimskih dana koji traju do 04. siječnja.

    Kako je istaknuo knjižničar Mario Šimić s Dječjeg odjela knjižnice, ove godine pripremili su sedam radionica, likovnih, edukativnih i kreativnih i ponovno je svatko mogao pronaći ono što ga zanima.

    Tako su djeca mogla sudjelovati na edukativnim radionicama kao što je „Knjižničarski laboratorij ili što knjige ne vole“, zatim na likovno kreativnoj radionici „Božićna čestitka“. Na jednoj od radionica sudionici su izradili hranilice za ptice koje su postavili oko knjižnice kako ptičice preko zime ne bi bile gladne, a imali su prilike sudjelovati i na radionici robotike.

    Danas se nastavlja već tradicionalna edukativna šahovska radionica koju vodi Aleksandar Grudić, a počinju kreativna radionica „Topli zimski nakit“, koju vodi Gabrijela Vine, zatim znanstveno kreativna radionica „Zimski labos“ koju vodi Marina Trpčić i na kojoj će učenici ekspermentirati i izrađivati kristale… Kroz radionice je ukupno prošlo više od stotinu učenika.  (sl)

    Foto: (dn)