Aktualni sat

Nastavlja li se s potporama poduzetnicima i obrtnicima i u idućoj godini?

VIŠE IZ RUBRIKE

Gradsko vijeće

Na aktualnom satu uoči današnje sjednice Gradskog vijeća, HDZ-ovog vijećnika Tihomira Čohana zanimalo je koliko je Grad Karlovac u 2023. godini uložio za potpore poduzetnicima i obrtnicima, te hoće li se to nastaviti i u idućoj godini s obzirom da se u Zvijezdi radovi nastavljaju, a tamo ima puno poduzetnika i obrtnika kojima je narušen, ili čak onemogućen rad.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj grada i fondove EU, Daniela Peris odgovorila je kao su potpore u prvotnom proračunu u 2023. godine iznosile 133 tisuće eura. Bilo je zaprimljeno više od 190 zahtjeva.

-Većina ih je realizirana, ali smo morali vrlo brzo zaustaviti zaprimanje jer zbog velikog broja zahtjeva nismo imali dodatnih sredstava. U zadnjem rebalansu za ovu godinu osigurana su dodatna sredstva od 85 tisuća eura, te je ukupno za potpore poduzetnicima izdvojeno 218 tisuća eura i time smo uspjeli sve zaprimljene zahtjeve uspješno i realizirati, kazala je.

S potporama, kako je naglasila, naravno nastavljaju i u 2024. godini.

-Posebno uzimamo u obzir stanje u gradskoj četvrti Zvijezda, odnosno u obuhvatu aglomeracije gdje poduzetnici moraju poslovati u dosta izuzetnim okolnostima. S njima je krajem studenog održan sastanak na kojem su iznijeli svoje zahtjeve i potrebe i naravno da ćemo im nastojati koliko god možemo izaći ususret. Očekujemo već u prvom kvartalu 2024. godine da ćemo s potporama i krenuti, najavila je Peris.