Nikola Tesla Experience Centar

Nastavak projekta Steampallozza i u rujnu

VIŠE IZ RUBRIKE

Stem aktivnosti za djecu

U rujnu će se održati radionica „Znanost u staklenci“, zatim „Svjetlo u kutiji“, te radionica „Build-a-building“ u kojoj će se sudionici upoznati s osnovama  maketarstva i izradom poznatih svjetskih građevina. 

Mladi grada Karlovca i udruga Nikola Tesla Network zahvaljuju na iznimnoj podršci  medija tijekom provedbe projekta STEAMAPALLOOZZA odnosno STEM aktivnosti za djecu od 6 do 10 godina starosti. Tijekom mjeseca srpnja i kolovoza radionice je posjetio veliki broj  zainteresiranih. Radionice pod nazivima: „Animirana priča“, „Lozgalice“, „Znanost u  staklenci“, „Svjetlo u kutiji“ i „Build-a-building“ aktualne su još u mjesecu rujnu. Zahvalni  smo i ponosni što su reakcije djece i njihovih roditelja pozitivne i nadamo se da će posljednji  mjesec također biti uspješan. 

Osim upoznavanja sa sadržajima iz STEM područja, sudionici radionica razvili su sposobnost rada u timu i unaprijedili vlastita znanja i vještine. Kroz edukativno-kreativne  sadržaje sudionici su proširili svoje znanje i kvalitetnije proveli slobodno vrijeme tijekom  ljetnih praznika. Početkom školske godine sudionici će započeti s još nekoliko radionica. 

Aktivnosti koje će se provoditi u mjesecu rujnu uključuju radionicu „Znanost u  staklenci“ gdje će sudonici naučiti nešto o simulaciji lava lampe i izradi vulkana odnosno provodit će eksperimente koji spajaju kreativnost i znanost, zatim „Svjetlo u kutiji“ u kojoj će sastavljati strujni krug sa žaruljicom, žicom, baterijom i sklopkom te postavljati iste elemente u kutijicu, te radionica „Build-a-building“ u kojoj će se sudionici upoznati s osnovama  maketarstva i izradom poznatih svjetskih građevina. 

Provedba navedenih aktivnosti u mjesecu rujnu također u Nikola Tesla

Experience Centru, Rakovac 6 u sljedećim je terminima:

16.09. u 10 sati – Znanost u staklenci 

23.09. u 10 sati – Svjetlo u kutiji 

30.09. u 10 sati – Build-a-building 

Broj mjesta na radionicama je ograničen, te je potrebno prijaviti se na iste na mail: essteslacentar@gmail.com

Projekt je financiran putem programa Europskih snaga solidarnosti Europske Unije. Sve aktivnosti su potpuno besplatne za sudionike.