Prvi Karlovački

Nastavak obnove karlovačkih klupa

Autor: Branko Obradović

18.05.2022

Karlovac

Grad Karlovac i Turistička zajednica grada Karlovca zajednički provode aktivnosti uređenja grada

Već dugi niz godina Grad Karlovac i TZ grada Karlovca zajednički provode aktivnosti uređenja grada korištenjem sredstava turističke pristojbe koja se doznačuju Gradu za poboljšanje uvjeta boravka turista što je propisano Zakonom o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma.

Proračunom Grada za 2022. godinu za program „Zeleni cvijet Grada Karlovca“ planirano je 70.000 kuna, a još dodatnih 45.000 kuna osigurala je TZ grada Karlovca od svojih izvornih sredstava. Sredstva će se utrošiti na zamjenu dasaka na klupama, postavljanju oko 350 tegli sa cvijećem u samom centru te visećih žardinjera na kandelabere na Trgu Petra Zrinskog i ulazu u Radićevu ulicu.

Nakon što su prošle godine obnovljene klupe u Promenadi, Modrušanovom parku, parku kod spomenika Lopašiću i spomenika Vjekoslavu Karasu, jutros je započela zamjena dasaka na 18 klupa na šetalištu od caffe bara Croata do caffe bara Džafer. Na svakoj klupi nalazi se stilizirana karlovačka zvijezda kao elemenat destinacije i jedan od zaštitnih znakova našeg grada.

-Turistička zajednica grada Karlovca u okviru programske aktivnosti Destinacijskog menadžmenta posebno vodi brigu o aktivnostima poticanja na očuvanje i uređenje okoliša. Treću godinu zaredom obnavljamo klupe u parkovima grada koji su oaza za naše sugrađane ali i brojne posjetitelje koji upravo parkove prepoznaju kao jednu od komparativnih prednosti našeg grada, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Karlovca Marina Burić.

-Grad Karlovac turističko ekološki program „Zeleni cvijet Grada Karlovca“ provodi od 2009. godine u suradnji s Turističkom zajednicom grada Karlovca te gradskim tvrtkama Zelenilo d.o.o. i Čistoća d.o.o. Cilj programa je što bolje komunalno i hortikulturno uređenje grada Karlovca te unapređenje male turističke infrastrukture koji prvenstveno trebaju pružiti ljepši ugođaj građanima, a onda i posjetiteljima, izjavila je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Daniela Peris.