Ovo i prethodna puknuća na magistralnom cjevovodu koji vodom opskrbljuje veći broj naselja, događaju se zbog previsokih tlakova

Naselja na potezu Jelsa- Mahično- Tuškani te Zadobarje bez vode očekivano iduća dva sata

VIŠE IZ RUBRIKE

    Naselja na potezu Jelsa- Mahično- Tuškani te Zadobarje neće imati vodoopskrbu očekivano naredna dva sata, zbog kvara na sustavu koji uzrokuje naglo pražnjenje vodospreme Jelsa, izvijestili su iz Vodovoda i kanalizacije.

    -Ovo i prethodna puknuća na magistralnom cjevovodu koji vodom opskrbljuje veći broj naselja, događaju se zbog previsokih tlakova. Postojeći sustav je tlačno-gravitacijski, što znači da služi za punjenje vodospreme i za distribuciju vode do kućanstava. Vodovod i kanalizacija rješenje problema vidi u izgradnji posebnog cjevovoda za punjenje vodospreme Jelsa, dok bi ovaj postojeći imao funkciju transportnog, tj. gravitacijskog cjevovoda. Posjedujemo projekt tlačnog cjevovoda za vodospremu Jelsa koji je u fazi rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, kažu u ViK-u i dodaju.

    -O napretku tog projekta pravovremeno ćemo informirati korisnike, a u sadašnjoj situaciji molimo ih za razumijevanje. Rješavanje ovog problema dio je prioritetnih aktivnosti tvrtke, poručili su iz ViK-a.